Hatay Şehidini Sonsuzluğa Uğurladı

Afrin bölgesinde 09 Haziran 2019 Pazar günü, üs bölgesine yapılan terör saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Halil Kurt için Dörtyol İlçesi Yeşil Mahallesi Çamlık Mezarlığında tören düzenlendi.

10 Haziran 2019 Pazartesi günü Şehit Kurt için Dörtyol İlçesi Yeşil Mahallesi Çamlık Mezarlığında öğle namazı sonrasında İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından cenaze namazı kıldırıldı.

Şehit Kurt için düzenlenen cenaze törenine Vali Rahmi Doğan’ın yanı sıra, Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı, Hatay Milletvekilleri H. Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alpaslan Kılınç, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hasan Kaya, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Türkay Dereli, Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilcisi Büyükelçi Serdar Cengiz, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Yılmaz Kırgel, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, ilçe kaymakamları ve belediye başkanlarının yanı sıra şehidin ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Defin merasimi sonrasında, Şehit Kurt’un tabutunun sarıldığı Türk Bayrağını Babası Mevlüt Kurt’a ve şehidin hatırası olan fotoğrafını şehidin annesine vererek teselli eden ve sabırlar dileyen Vali Doğan şehit Kurt’un ailesinin acısını paylaştı.

Şehidimizin kederli ailesine ve sevenlerine sabır, aziz milletimize başsağlığı dileriz.

Hatay Şehidini Sonsuzluğa Uğurladı Hatay Şehidini Sonsuzluğa Uğurladı

Önceki İçerikSuzan Şahin’den Adalet Bakanını Zorlayacak 13 Soru
Sonraki İçerikHemoroidopeksi Yöntemi İle Yüksek Başarı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.