featured

Vali Vekili Mardinli’den “Ahilik Haftası” mesajı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay Vali Vekili Sayın Orhan Mardinli, 22-28 Eylül 2014 tarihleri arasında kutlanacak olan Ahilik Haftası dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Mardinli, mesajında şunları söyledi:

Ahilik kültürü toplumda birlik ve beraberliği sağlayan, sosyal, ekonomik, kültürel hayatın düzenlenmesinde önemli bir rol oynayan ve Anadolu’da en az bin yıldan beri varlığını sürdürenmilletimize has bir kültür hazinesidir.

Ahilik sanat, ticaret ve diğer mesleki alanlarda dayanışmaya dayalı güzel ahlakı, sevgi, saygı ve hoşgörüyü öne çıkarır. Dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin herkese eşit davranmayı öğütler.

Yüzyıllar önce atalarımızın Ahilik anlayışını bir hayat felsefesi haline getirdiği gibi bizler de hoşgörü ve dayanışma içerisinde günümüz şartlarını gözönüne alarak, binlerce yıllık medeniyetimizin dünyaya armağan ettiği bu sistemi yeniden toplumumuzun hayat felsefesi haline getirmeliyiz.
Asırlardır kardeşlik ve hoşgörünün merkezi olan ilimizde de mevcut meslek odalarına bağlı esnaf ve sanatkârlarımız, geleneksel el sanatları ustalarından en modern şekilde üretim yapan sanayicisine kadar bu geleneği yaşatma gayreti içerisindedir. Bunların yanısıra gerçekleştirdikleri sosyal faaliyetler ve ilimizin huzur ve barış ortamının devamı için gösterdikleri gayret ile tüm vatandaşlarımızın takdirini kazanan esnaf ve sanatkârlarımız bu alanlarda da hizmetlerini sürdürmektedirler.
Hataylı hemşehrilerimizin bu değerli mirasa sahip çıkmasını ve onun taşıdığı evrensel değerleri yaygınlaştırmasını dilerken, bu vesile ile tüm esnaf ve meslek kuruluşlarının “Ahilik Haftasını” kutlar, çalışma hayatlarında başarı dileklerimle, hepsine bol ve bereketli kazançlar dilerim.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Vali Vekili Mardinli’den “Ahilik Haftası” mesajı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir