featured

Şimdi bütün iyilikler Filistin için

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Savaş sırasında ekmek, su, nakit gibi en temel yardımlarda bulunan Deniz Feneri Derneği, ateşkes kararıyla birlikte Filistin yardımlarını artırma atağına geçti.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz’in Gazze’de ateşkes ilanıyla ilgili basın açıklaması;
“Tam 51 gün süren son İsrail saldırılarıyla taş taş üzerinde kalmadı Filistin’de.

2 bin 145 kişi öldü, 11 bin 100 kişi yaralandı. Tüm bu acılara rağmen ateşkes haberini sevinçle karşıladık. Deniz Feneri Derneği dünyanın birçok ülkesinde yardım çalışmaları organize ediyor ve elbette ki bu ülkeler içerisinde Filistin’in ayrı bir yeri ve önemi var. Derneğimiz tüm zamanlar boyunca Filistin halkı için insani yardımlar yapmıştır. Son saldırılarda 1800 aileye gıda, 650 aileye nakit yardımı yapıldı. Cebaliye, Refah, Han Yunus, Beyt Hanun, Şücaiyye ve Beyt Lahya bölgelerinde her gün 30 bin adet ekmek dağıtıldı. 500 aileye üçlü ocak, tüp gaz ve mutfak malzemesi verildi. Ayrıca Cebaliye, Han Yunus, Beyt Lahya, Beyt Hanun, Şucaiyye, Refah ve Şatti başta olmak üzere yedi bölgede de su dağıtımı yapıldı. Proje kapsamında bin 200 ailenin evine biner litre su ulaştırıldı.

Şimdi bundan sonraki süreçte özellikle barınmaya yönelik yardımlarımızı artıracağız. 2009 yılındaki İsrail saldırılarından sonra Gazze’ye 192 adet afet evi ulaştırmıştık. Bu evler sağlık kabini ve anaokulu olarak kullanılmıştı. Aynı evler son saldırılarda evleri yıkılan Filistin halkı tarafından barınma amaçlı kullanıldı. Ekmek, temiz içme suyu, nakit ve gıda gibi temel insani ihtiyaç malzemeleri yardımlarımız devam ediyor. Lakin şu an barınma sorunu Filistin’de ekmek kadar su kadar elzem. Ateşkes haberiyle birlikte bölgedeki partner kuruluşlarımız olan Selam Derneği ve İslam Cemiyeti aracılığıyla barınma sorununa çözüm anlamına gelecek hazırlıklar yapıyoruz. Hazırlıklarımız bu yönde.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Şimdi bütün iyilikler Filistin için

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir