featured

Kaçakçılar Kırıkhan tarafından giriş yapmaya çalışıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Genelkurmay Başkanlığı Resmi İnternet sitesinden yapılan açıklamada 20 kişilik kaçakçılık gurubu Kırıkhan’ın Bükülmez Karakolu yakınlarında askere ateş açtı. güvenlik güçlerinin açılan ateşe karşılık vermesi ile kaçakçılar amaçlarına ulaşamadan Suriye tarafına kaçtığı belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklama şu şekilde;

2’nci Hudut Alayı (Kırıkhan / Hatay) Bükülmez Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, hudut hattında görevli Hudut Devriye Timi (HDT) tarafından, Suriye’den Türkiye’ye doğru ilerleyen 20 kişilik bir grup tespit edilmiştir.

Tespit edilen bu durum üzerine, HDT, söz konusu şahıslara “DUR” ikazında bulunmuş, ikaza uyulmaması üzerine de havaya uyarı ateşi açmıştır. İkaz ateşi açılmasını müteakip söz konusu şahıslar, Suriye tarafında bulunan zeytinlik bir bölgeye kaçmıştır. Bu esnada, zeytinlik içerisinden HDT üzerine, Kaleşnikof Piyade Tüfeği olduğu değerlendirilen silah ile ateş açılmıştır. HDT derhal ateşe ateşle karşılık vermiş, açılan karşı ateşi müteakip taciz ateşi kesilmiş ve kaçakçılık girişimi engellenmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kaçakçılar Kırıkhan tarafından giriş yapmaya çalışıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir