featured

“Hazır Kıta” Ekipleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sıcakların etkisiyle yangın riski artan ormanlarda “hazır kıta” bekleyen ekipler yükselen her dumana anında müdahale ediyor.

Orman yollarının ve yangın emniyet şeritlerinin bakım ve onarımının yapıldığını, ekiplerin konuşlandırılması, araç ve ekipman bakımı gibi eksikliklerinin de tamamlandığını ifade eden Ayyıldız, olası yangınlara karşı etkin bir şekilde mücadele edecek 24 saat ormanlık alanı gözetleyen ekiplerinin olduğunu belirtti.

Antakya Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde  7 yangın gözetleme kulesi, 17 arazöz, 2 dozer, 208 orman yangın işçisi olduğunu vurgulayan Ayyıldız, Arsuz ve Dörtyol ilçelerinde de 2 helikopterin  orman yangınlarına müdahale etmek için hazır bulunduğunu belirtti.

Kuraklıktan dolayı Türkiye genelinde olduğu gibi Hatay’da bazı noktalarda su sıkıntısının bulunduğunu ifade eden Ayyıldız, “Geçmiş yıllarda da bu yıl da helikopterlerimiz ve arazözlerimiz için su toplama çukurları inşa ettik. Bu yılda 13 toplama çukurunun ihalesi yapıldı. Bu anlamda çok büyük bir eksiğimiz yok. Bu yıl gördüğümüz eksiklikleri belirleyerek önümüzdeki yıllarda ihtiyaç olan yerlerde su toplama çukurları yaparak orman yangınlarında daha çok hazırlıklı hale geleceğiz” diye konuştu.

Yangınlarda zarar gören yerlerde ağaçlandırma çalışmaları

Geçen yıl 102 orman yangınının meydan geldiğini ve bu yangınlarda bin 450 hektar ormanlık alanın ciddi zarar gördüğünü belirten Ayyıldız, zarar gören alanlara yangına dayanıklı fidanlar ile ağaçlandırma çalışması yapılmaya başlandığını kaydetti.

Ayyıldız, yangını erken haber alabilmeleri ve müdahale edebilmeleri adına vatandaşların ormanda veya orman yakınında ateş veya duman görmeleri halinde “Alo 177” ücretsiz orman yangını ihbar hattını aramalarını, yangına yakın olan kişilerin ve köylülerin ekipler gelinceye kadar yangını durdurma veya yavaşlatma adına gayret göstermelerini beklediklerini sözlerinde belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Hazır Kıta” Ekipleri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir