featured

Daha yeşil bir Antakya için

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antakya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Ekipleri daha yeşil bir Antakya için harıl harıl çalışarak hizmet veriyor.

Antakya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri kent genelinde park ve yeşil alanların bakım ve sulama çalışmalarını periyodik olarak sürdürerek, kış aylarına yaklaştığımız şu günlerde vatandaşların ilgi gösterdiği parklarımızı güzelleştirmeye devam ediyor.

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci daha yeşil bir Antakya için yeşil alanlarımızın korunması ve düzenli olarak bakımının yapılmasına önem verdiklerini belirttiği açıklamasında; “ Antakya’mızın daha yeşil bir kent olabilmesi için Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimizle birlikte büyük bir gayretle çalışıyoruz. Şehrimizin en çok ihtiyaçlarından olan yeşil alanlarımızın bakımı, korunması ve arttırılmasına yönelik çalışmalarımızda, parklarımızda bulunan ağaçların budanması, çimlerin biçilmesi, havuzlarımızın temizlenmesi, yeşil alanlarımızın sulanması gibi hizmetlerimizi aralıksız olarak sürdürüyoruz.

Yeşil alanlarımız, kentimizin can damarlarındandır. Antakya’mızın akciğerleri olan parklarımızı koruyarak, vatandaşlarımızın rahat nefes alabileceği alanlar sağlamak Antakya Belediyesi olarak öncelikli görevlerimizdendir. Ancak park, bahçe ve yeşil alanların bakımını yapmak her ne kadar Antakya Belediyesi olarak bizlerin görevi ise, bu alanlarımızı korumak da vatandaşlarımızın takdiridir. İnsan doğayı severse, yaşadığı kentin güzelliklerini korur, sahip çıkar. Antakya Belediyesi olarak emek ve masraf sarf ederek güzelleştirdiğimiz kentimize, bu düşünceden yola çıkarak, vatandaşlarımızın koruyacağından ve sahip çıkacağından eminim. Antakya halkı bu konuda duyarlıdır. Geleceğimizim teminatı çocuklarımıza daha yeşil bir kent bırakabilmenin tek yolu budur.” dedi.

Başkan Kimyeci son iki günde gerçekleştirilen hizmetleri de özetlediği açıklamasında şunları kaydetti; “Antakya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimizle, eş zamanlı olarak Antakya’mızın ihtiyaçları doğrultusunda hemen her bölgesinde sürdürdüğümüz hizmetlerimiz neticesinde daha yeşil bir Antakya’ya kavuşuyoruz. Yeşil alanlarımızın bakım çalışmaları ile güzelleştirdiğimiz kentimizde son olarak gerçekleştirdiğimiz hizmetleri şöyle özetleyebiliriz;

√ Serinyol mahallemizde palmiye ağaçları budandı

√ Arpahan mahallemizde ağaç budama ve çim biçme çalışması yapıldı

√ 75. Yıl bulvarında bulunan iki havuzumuzun temizliği yapıldı

√ Belediye Parkı, Ali Rıza Çamlığı, Mehmet İpek Cami ve etrafı, Şehit Tğm. M. Ali Demirbüken Parkı (Şelale Parkı), birçok okulumuzun bahçesinde bulunan çiçekler, DSİ parkı ve Vali Göbeği, Palladium civarındaki ve Asi kenarındaki ağaçlar, Köy garajları civarındaki ve Cevat Açıkalın parkındaki ağaçlar, İzmir caddesindeki refüjler, Vali Utku Acun parkı, sanayi sitesindeki refüjler, Fahri Korutürk caddesindeki mevcut yeşil alanlarımızın tamamının periyodik bakım çalışmaları yapılmıştır.

Son olarak vatandaşlarımızın talep ve ihtiyaçları doğrultusunda Antakya Belediye’mize gelen başvurular neticesinde ihtiyaç sahiplerine arasözle içme suyu dağıtımı yapılmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Daha yeşil bir Antakya için

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir