18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk Milleti’nin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtı olan Çanakkale Zaferi, sadece geçmişin bir aziz hatırası olarak değil, geleceğimizin güçlü ilham kaynaklarından biri olarak da milletin hissiyatında son derece önemli bir yere sahiptir.

Ülkemizin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması, huzur ve güven içinde yaşama, milli çıkarların savunulması ve vatana hizmet etmek için canlarını feda eden şehitlerimiz milletin gönlünde daimi yerini almıştır. Dünya tarihinde eşine az rastlanır bir destan olan Çanakkale Zaferi, tarihin akışını değiştiren, Türk Milleti’nin kaderini belirlediği bir dönemdir. Vatanımızı işgal etme hevesindeki devletlerin, dünyanın dört bir yanından gelen insanlardan oluşturdukları büyük ordulara karşı verilen destansı mücadele, aradan geçen 98 yıla rağmen hala çok iyi anlaşılmaktadır. Yokluklar ve bütün zorluklara karşın canı pahasına ülkesini savunan bu millet dünyaya ‘Çanakkale geçilmez’ gerçeğini kabul ettirmiş, bu zaferle dünya tarihinin gidişatını değiştirmiştir.

Türk Milleti tarih boyunca başka devletlerin boyunduruğunda hiçbir zaman yaşamamıştır. Çanakkale Zaferi, dünyanın tanık olduğu en çetin savaşlardan biri olmasına karşın, tüm dünya yine Türk Milleti’nin yüksek insani yönünü de bir kez daha bu savaşta görmüştür. Türk Milleti, ülkelerinden binlerce kilometre ötede Çanakkale’de hayatını kaybeden düşman askerlerini de bağrına basmayı bilmiştir.
Çanakkale kahraman Türk Milleti’nin, vatan ve milletin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden 250 bini aşkın şehidimizin, on binlerce gazimizin, analarımızın, bacılarımızın zaferidir. Vatan ve millet sevgisinin, birlik ve beraberlik ruhunun, inancın ve azmin, taktik ve dehanın neticesidir. Büyük Türk Milleti, tarihi boyunca sahip olduğu bu yüksek ruhu önce de, sonra da Milli Mücadele döneminde ortaya koymuş ve bu toprakları sonsuza kadar bize vatan yapmıştır. Türk Milleti, tarihin her döneminde vatanın ve milletin bağımsızlığı uğrunda hiç bir taviz vermeden mücadele etmiş, bu uğurda şehitler ve gaziler vermiştir.

Bugün bu Aziz Vatanda; canımızdan ve malımızdan emin olarak, Türk olmanın onuruyla, bağımsız bir hayat sürdürebilmemize imkan sağlayan tüm şehit ve gazilerimize minnet ve şükran duygularıyla doluyuz. Bu duygularla, Türk Milleti’nin ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, ebediyete intikal eden ve hayatta olan kahraman gazilerimizi şükranla anıyor, saygılarımı sunuyorum. Kalın sağlıcakla…

 

suleymangoksu@gmail.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir