featured

Yaklaşan Milletvekili seçimlerinde öne çıkan Siyasi bir Figür Ahmet Yetişen

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ahmet Yetişen yaklaşık 40 yıllık dostum, arkadaşımdır. Eskiler bilir Kırıkhan Sanayisinde Yaşar Yetişen, Turgut Yetişen birer efsanedirler. Sanayideki traktör yedek parça dükkânlarında hizmet etmedikleri tek bir çiftçi yoktur. Çiftçinin dışında Yaşar amcanın Kırıkhan sosyal hayatına da çok katkıları vardır. Efsane takım Kırıkhan İdman Yurdu başkanlığını yapmış spor camiasına da önemli katkılar sağlamıştır.

Turgut Abiyi tanımayan Kırıkhanlı yok gibidir. Yaşar Abi ve Turgut Abigilin sanayide Ali Ay ile tavla oynamasını Ali abinin Antakya lehçesi ile ‘Bin Bele vere bre sene’ bedduasıyla zarlara nasıl kızdığını hiç unutmadım.

Bu komşuluk 30 yıl sürdü, biz arkadaş gurubu içerisinde Ahmet’e lakab olarak “Nikahcı” derdik. Çünkü Ahmet boylu poslu yakışıklı duygusal birisi idi. Ümit Besen’in Nikâh Masası şarkısını çok dinlediği için ona bu adı takmıştık. ‘Şekerci Hacı Hamit’ Ahmet’in dedesi, Şekerci Fahri’de dayısı bu iki isim Kırıkhan ve bölgenin marka isimleriydi. Şekerci Fahri dayı hoş sohbetli, şakacı iyi bir esnaftı.

Birgün balığa gideceğiz Turgut Yatişen beni misine almaya Fahri dayıya gönderdi. Arkamdan herhâlde telefon açmış ki Fahri dayı bana bir şaka yaptı, gerçi Fahri Dayı herkese şaka yapardı. Ama benimki biraz ilginç oldu. Fahri dayının dükkânının karşısında aksimi aksi yaşlı bir Karadenizli amca orlen iplik satıyor. Fahri dayı “oğlum balık misinesi bizde kalmadı karşıdaki amcada var git oradan al” dedi. Bende saf saf gittim amca dan misine istedim. Meğer amcayı böyle çok taciz etmişler, amca bana Karadenizlilerin o çok güzel tabiriyle bastı kalayı, üzerime geldi, zor kaçtım. Tekrar Fahri dayının oraya döndüm filmi orada anladım, meğer Fahri dayı böyle muziplikleri herkese yapıyormuş.

Tam 30 yıl önceleri hatırladım bu konuya nereden geldim anlatayım.

Önümüzde kısa zaman sonra bir Milletvekilliği seçimi var. Partilere akıl vermek haddimiz değil fakat özellikle CHP için biçilmiş kaftan olan Ahmet Yetişen ismi vekil olarak gündeme gelince benimde aklıma eskiler geldi ve Ahmet’i kısaca tanıtıp CHP için aranan kan olabileceğini de anlatmak istedim.

Ahmet çok karakterli bir insandır, 40 yıllık arkadaşlığımda bir defa yanlışını görmedim. Amcasının kızı olan İris Şentürk’ü Belediye Başkanlığında en fazla kendisi eleştiriyordu. Hem amcasının kızıydı hem de gazetesinin başındaydı. Buna rağmen harama el uzatmadı, hakkı olmayan hiçbir şeye tenezzül etmedi.

O gazetede gün geldi maaşını dahi almadığı ya da geç aldığı günler oldu, bir defa dahi Rahmi gel İris Belediye Başkanı şöyle şöyle işler yapıp para kazanalım demedi.

Çalıştı, didindi sıfırdan Hatay’ın tüm ilçelerini kapsayan cemiyetin kurulmasına yardım etti.

Hatay’ın en sıkıntılı döneminde dahi bölücü bir üslup kullanmadı. Hep yapıcı oldu, Medeniyetin ve hoşgörünün şehri olan Hatay markasına zarar veren hiçbir işin içerisine girmedi. Cemiyetimizi bugün Türkiye’de tanınan cemiyetler arasında soktu. Çeşitli platformlarda, Federasyonlarda Hatay’ı hem tanıttı hem de yönetimlerine girdi.

Ahmet hem merkezde tanınır hem de Hatay’ın tüm ilçelerinde tanınır ayrı, en önemli özelliği ise Kırıkhan ve Ovada önemli alt yapısının oluşu. Ahmet Kırıkhan’ın çocuğu her kesim babasını, dedesini, dayısını tanır, her köye hizmetleri vardır, her mahallede bir sınıf arkadaşı bir akrabası vardır.

CHP vekil arıyorsa Ahmet Yetişen ’den daha uygun bir vekil bulamaz.

Arkadaşımdır diye söylemiyorum Ahmet’e kötü diyecek bir insana rastlayamazsınız.

Sağlıcakla Kalın

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yaklaşan Milletvekili seçimlerinde öne çıkan Siyasi bir Figür Ahmet Yetişen

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Teşekkür ederim can dostum.Geçmiş günlerimiz anılarımız hepsini tam olarak anlatmışsın.çok duygulandım.ellerine sağlık,Allah hakkımızda hayırlısı neyse onu nasip eylesin..
    Ahmet Yetişen

    Cevapla