featured

Corç Kocamahhul’un İmanı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Corc’u on yıldır tanırım. Ortodoks bir ailede dünyaya geldi. Lakin Antakya Protestan Kilisesinde papaz yardımcısı olarak görev yapıyor. Dedesi Çanakkale Savaşlarında şehit olmuş. O, Osmanlı ve TC. yi kendi devleti olarak gören vatansever ve dini bütün bir hıristiyan. Kibarlığı, aydın bakışı, vicdanı ve merhametiyle tam bir beyefendi.

Suriye olayları başladığında, Suriye ile ilgili fikirlerini yaptığı ziyaretler değiştirdi. Kısaca fikri namusu olan bir adam O. Ondan çok şey öğrendiğimizi söyleyebilirim.

Ali Koyuncu ile yardım faaliyetlerine başladığımızda, birkaç kez bizimle geldi. Sığınmacıların durumlarını gördükten sonra kendisini bu işe adadı. O’nun yaptıklarını gördükten sonra bizim çalışmalarımızın ne kadar sınırlı kaldığına şahit olduk. Çünkü O, uzaktan akraba olsalar da çoğumuzun yapamayacağı çok önemli bir şey yaptı: Evini sığınmacılara açtı. Hiç birimiz böyle bir şeyi yapamadık. İşte Corc’u bizden üstün kılan önemli bir husus.

O, tamamına yakını Müslüman olan Suriyeliler’e gece- gündüz yardım etmek için koşuşturuyor. İki çocuğu ve muhterem eşi de yalnız bırkamıyorlar Corc’u.

Karı – koca çalışan Suriyeli bir ailenin çocuklarını da sahiplenmek Corc’un hiç yüksünmeden yaptığı şeyler arasında. Bizi çok geçti dememin sebebi anlaşılmıştır değil mi?

İşte Corç böyle bir adam!

Onun gibi 50 adam daha olsa, sığınmacıların üzerine güneş doğacak. Emin olun.

Muhacirlere kucak açan Medineli Müslümanlardan farkı ne Corc’un?

Veya Habeşistan’a hicret eden Müslümanları bağrına basan hıristiyan Kraldan…

Kur’an’ı Kerim’de (Bakara Suresi 62): “Musevilerden, Hıristiyanlardan, Sabiilerden ve Müslümanlardan her kim, Allah’a ve ahiret gününe iman eder ve yararlı iş işlerse, onlara korku yoktur ve üzülmeyeceklerdir.” Ayeti kerimesi beni rahatlatıyor. Corc’un öte dünyada rahat edeceğine inanıyorum.

Her şeyin doğrusunu Allah bilir

Allah Corç kardeşim gibilerin sayılarını artırsın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Corç Kocamahhul’un İmanı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir