Panele Rize Valisi Kemal Çeber'in yanı sıra Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, Çaykur Rize Spor Yöneticileri, kurum müdürleri, akademisyenler, çeşitli branşlardan Amatör Kulüplerin sporcuları, antrenörler, ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Panelin açılışında konuşma yapan Vali Çeber, sporun yaşam felsefesi haline getirilmesinin önemine değinerek, 'Yabancı ülkelerde spor, çocuklara küçük yaşlardan itibaren benimsetilmekte ve okullarda ciddi bir program dahilinde çocukların gelişimine destek olarak kullanılmakta. Bizim çocuklarımız çoğu kez akademik bilgilerin yoğunluğu ile çevrelerinde bulunan doğal güzelliklerin tadını çıkaracak zaman bulamamakta. Rize'de yıllar önce başlatılan Yüzen Okullar Projesi valilik olarak bizim de desteğimizle başarıyla sürdürülmekte ve bugün tüm Türkiye'de model alınarak uygulamaya konulmuştur. Projeyle çocuklarımız yüzme sporuyla tanışma fırsatı bulmuşlardır. Okullarımızda yürüttüğümüz Sporla Büyüyorum Projesi de bu kapsamda hayata geçirilmiş bir projeydi ve bugünlerde alt yapısı oluşturulan Dijital Obeziteye Karşı Dijital Diyet Projesi de çocuklarımızın hayatlarını verimli biçimde yaşamalarının sağlıklı büyümelerinin önünü açacaktır. Bizlerin amacı gençlerin iyi ve sağlıklı yetişmesidir. Gelenekten Geleceğe Sporun Gücü projesiyle ve diğer projelerle çocuklarımızın, gençlerimizin dijital bağımlılıktan kurtulup hayatı layıkıyla yaşamalarını, geleneklerini ve kültürlerini hatırlamalarını, geleceğe taşımalarını sağlamak istiyoruz. Tüm bu projelerle geleceğimize hizmet eden herkese teşekkür ederim' dedi.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ise 'Sanat ve Spor İnsanların agresif yönlerini törpüleyen bir yapıdır. Sporla uğraşan kişiler ileride lider ruhlu ya da bulundukları yerlerde yapılan faaliyetlerin hakim kişileri rolünde oluyorlar. Gençlerinde bu anlamda sosyal medyanın kullandığı değil, sosyal medyayı iyi kullanan bireyler olarak adımlarını atmalarını ve bu güzel panelden edindikleri fikirlerle geleceklerini daha iyi şekillendireceklerine inanıyorum' dedi.

RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman konuşmasına, sosyal medya bağımlılığının etkisini azaltabilmek için sporun cezbedici yönü ve sporun gücü konulu panele katılanları sevgi, saygı ve muhabbetle selamlayarak başladı.

Sosyal medya bağımlılığının 21. yüzyılın vebası olduğunu belirten Karaman, 'Modern çağın yeni sendromlarından biri olan sosyal medya bağımlılığı, özellikle akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle giderek arttı. Sosyal medya kavramıyla ilk tanıştığımızda sadece bir iletişim aracıyken şu anda kendimizi ifade edebilmemizin en etkili yolu haline geldi. Bunun yanı sıra artık görünür olma isteği ile birlikte belki de hepimizin içinde var olan başkalarının hayatlarını takip etme isteğimizi kendi kendimize tatmin edebilir hale geldik' dedi.

Karaman konuşmasını, 'Her ne kadar zaman zaman maalesef şiddet kelimesi ile yan yana kullanılsa da esasında bir eğlence ve aynı zamanda da insanlar arası kaynaşma ile dayanışmayı artıran bir iletişim aracı olan sporu sosyal medya bağımlılığından kurtulma noktasında kullanmak için düzenlenmiş olan bu panelin faydalı olmasını ve hedeflenen amaca ulaşmasını temenni ediyorum' diyerek tamamladı.

Moderatörlüğünü Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi BESYO Müdürü Prof. Dr. Arslan Kalkavan'ın yürüttüğü panele, konuşmacı olarak; Çaykur Rize Spor Kulübü Başkanı Hasan Kartal, Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Teknik Direktör Yılmaz Vural, İMEF Başkanı Dr. Süleyman Basa katılarak, sosyal medya bağımlılığı ile mücadelede sporun gücü ve cezbedici yönleri farklı şekilde ele alınmıştır.

Düzenlenen panel konuşmacıların, izleyicilerin kendilerine yöneltmiş oldukları soruları cevaplaması ile sona erdi.

Uyuşturucu Ticaretinden Tutuklandı Uyuşturucu Ticaretinden Tutuklandı

Editör: Haber Merkezi