MENÜ

Hatalar oyunu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Erken golün sebebi yüksek tempo. İştahlı Kanarya, pasın sayısını ve hızını çoğaltınca rakip defanstaki boşluğu buldu. Bomboş Fernandao için de yapması gereken tek şey kaldı. Topun yönünü kaleye çevirmek. İkinci golün sebebi yok. Yaratıcısı var. Nani, Lualua’dan söktüğü topu, Akhisar Belediye’nin altı pas köşesine kadar taşıyıp, Fernandao’ya çarptırdı. Golün adı Fernandao ama isim babası Nani.

Volkan almalıydı

Diego için mevki değil sahada olmak önemli. Fenerbahçe çift santrafor oynadığında, kanatta görev yapan yıldız oyuncu bu maçta orta üçlünün sağında. Pas organizasyonunda ve ofansta sıkıntı yok. Fakat defansına yardım için kendi ceza sahasına geldiğinde, şanssız bir penaltıya neden oldu. Hava hakimiyeti olmayan bir oyuncu için normal. Bu pozisyondan mutlak ders çıkaracaktır. Ofansta ne kadar yaratıcı olursan ol, defansta hatasız oynayacaksın. Bir zamanlama hatası skoru riske sokar. İkinci goldeki hata ise Volkan’dan geldi. Kaleci çıktığı topu almalı. Alamayacaksa çıkmamalı. Futbol hatalar oyunu, ancak ilk yarıdaki iyi futbol ve güzel goller böyle basit hatalarla heba olmamalı.

Caner’e stres topu!

Alper’in driplingleri adam eksiltmekte çok etkili. Aşırıya kaçınca ters tepiyor. Pas hatasıyla takımı zora sokmakla kalmayıp, fiziksel olarak erken yorulmasına sebebiyet veriyor. Bir çalım atıp on dakika gözükmemek yerine top alıp üç-beş pas yapması herkes için daha hayırlı. Hem top ayağında olan arkadaşına alternatif olur hem de daha az yorulur.

Caner’e maç topu yetmiyor. Bir de stres topu lazım. Agresif olması oynadığı mevkinin bir gereği. Hakeme ve rakibe olan agresivitesi ise yararsız. Takım arkadaşları onu sakinleştirirken oyundan kopuyorlar. Caner’in öfke ile yapmadığı her hareket Fenerbahçe’nin yararına. Duran toplardaki ustalığı ve top kullanmaktaki becerisi çok az oyuncuda var. Takımını kendinden yoksun bırakma Caner.

YORUM YAZ