Akyazı'da facia!

 Sakarya'nın Akyazı ilçesinde havuzda elektrik akımına kapılan 5 kişi hayatını kaybetti.

Akıllara durgunluk veren olay, Sakarya'nın Akyazı ilçesinde bulunan bir Aquapark’ta meydana geldi. İddiaya göre havuzda yüzen 3 çocuk elektrik akımına kapıldı. Çocukların çırpındığını gören 2 kişi daha havuza girdi. İlk belirlemelere göre 6 kişi elektrik akımına kapıldı. Hastaneye kaldırılan şahıslardan 5'i hayatını kaybetti.

Yaşamını yitiren Mert Kalıç'ın (17) arkadaşları Gökay Yıldırım Genç (13) ve Nurullah Ünlütürk (15) ile birlikte işletmeciliğini dayısı Mehmet Kaya'nın (58) yaptığı havuza yüzmeye geldikleri ifade edildi. Havuza giren Gökay Yıldırım Genç'in akıma kapıldığı, arkadaşları Kalıç ve Ünlütürk ile Mehmet Kaya ve oğlu Kadir Kaya'nın (30) da yardım etmek amacıyla suya atladıkları ve akıma kapıldıkları kaydedildi.

Jandarmaya ifade veren Zafer Kerim ise ayağını havuza soktuğunda elektrik akımına kapılınca kendini geri çektiğini hemen şartelleri kapattığını söyledi.

Bu arada olayda yaşamını yitiren 5 kişinin yakınları, Akyazı Devlet Hastanesi'nin önüne akın etti. Yakınlarını kaybedenler, gözyaşlarına boğulup, sinir krizleri geçirdi.
 Sakarya’nın Akyazı ilçesinde girdikleri havuzda elektrik akımına kapılarak kaldırıldığı hastanede hayatlarını kaybeden 5 kişi otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Acı haberi alan ölen kişilerin yakınları hastanede sinir krizi geçirdi.

Akyazı ilçesi Adapazarı-Mudurnu karayolu üzerinde bulunan Şerefiye Mahallesi’ndeki bir yüzme havuzuna yüzmek için giren çocuklar havuzda henüz bilinmeyen sebepten elektrik akımına kapılmış, onları kurtarmak üzere havuza atlayan işletme sahibi baba Mehmet Kaya (58) ve oğlu Kadir Kaya’da (29) elektrik akına kapılmıştı. Akıma kapılarak ağır yaralanan ve kalplerinin durduğu öğrenilen 5 kişi olay yerine sevk edilen 112 Sağlık ekiplerince olay yerinde ilk müdahalelerinin ardından Akyazı Devlet Hastanesine kaldırılmış, fakat yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Acı haberi alan aile yakınları Akyazı İlçe Devlet Hastanesine akın etti. 5 kişinin vefat haberini alan aile yakınları hastane önünde sinir krizi geçirdi. Sakarya Büyükşehir Belediyesine bağlı cenaze araçlarıyla cenazeler İstanbul Adli Tıp Kurumuna otopsi yapılmak üzere gönderildiği öğrenildi.
Konuyla ilgili incelemenin sürdüğü belirtildi.

5 kişinin akıma kapılıp yaşamını yitirdiği havuz ve çevresinde, jandarma inceleme yaptı. Tadilat çalışmalarının yapıldığı havuz alanının çevresinde kablolar olduğu görüldü. İlk belirlemelere göre çevredeki kablolardan birinin suyla temas etmesi sonucu facianın yaşandığı bildirildi.
Dün Kuzulukta meydana gelen havuz faciasında hayatını kaybeden 5 kişi bugün toprağa verilecek

ÜNLÜTÜRK AİLESİ (Nurullah Ünlütürk)
İlçemiz Boztepe mahallesi halkından olup, İnönü Mahallesi'nde ikamet eden Rüstem Ünlütürk'ün torunu, Kemal Ünlütürk'ün oğlu, Kadir Ünlütürk'ün kardeşi, Murat, Yakup Ünlütrük ve Mehru Erdoğan'ın yeğenleri Nurullah Ünlütürk vefat etmiştir. Cenazesi bugün Boztepe mahallesi camiinde kılınacak öğlen namazına mütakip aile mezarlığına defnedilcektir.
Taziye için Murat Ünlütürk 0 535 965 44 13

KAYA AİLESİ (Mehmet Kaya, Kadir Kaya)
İlçemiz Hastane mahallesi halkından Merhum Arif Çavuş Kaya'nın oğlu, Nazmi, Hasan, Hüseyin ve Cafer Kaya'nın kardeşleri, Mehmet Kaya ve Kadir Kaya vefat etmiştir. Cenazesi bugün Yeşildirek camiinde kılınacak öğlen namazına mütakip Süt fabrikası yanı aile mezarlığına defnedilecektir.
Taziye için abisi Hüseyin Kaya 0 532 598 47 85

YILDIRIMGENÇ AİLESİ (Gökay Yıldırımgeç)
İlçemiz Kuzuluk Şöse mahallesi halkından Sezer Yıldırımgenç'in oğlu, Cankat Yıldırımgenç'ın kardeşi, Ramazan Yıldırımgeç ve Birol Barutçu'nun yeğenleri Gökay Yıldırımgeç vefat etmiştir. Cenazesi bugün Şöse mahallesi'nde kılınacak öğlen namazına mütakip aile mezarlığına defnedilecektir.
Taziye için Sezer Yıldırımgeç 0 538 493 35 03

KALİÇ AİLESİ (Mert Kaliç)
İlçemiz Konuralp Mahallesi Akminare halkından Muharrem, Metin ve Dursun Kaliç'in torunları, Abdurrahman Kaliç'in oğlu, Erdoğan Kaliç'in yeğeni, Merhum Cemal Aşar'ın torunu, Sadur ve Tayfun Aşar'ın yeğenleri Davut Mert Kaliç vefat etmiştir. Cenaezesi bugün Gazi Süleymanpaşa camiinnde kılınacak öğlen namazına mütakip merkez aile mezarlığına defnedilcektir.
Taziye için babası Abdurrahman Kaliç 0 532 220 37 93

Akyazı İlçesi'nde 5 kişinin yaşamını yitirdiği aquapark Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'un talimatı ile mühürlendi.

Belediyeye başvuruda bulunulmadan havuzda tadilat yapıldığı, facianın da metal ayakları havuzun içerisinde olan metal tramplene ilave kablonun teması sonucu meydana geldiği belirlendi.

Tesiste çalışmayı yapan elektrikçi ise gözaltına alındı. gözaltına alınan elektrik tesisatçısı K.D. adli kontrol şartı ile serbest kaldı. Daha önce pansiyon ruhsatı olan işletmenin fuhuş nedeniyle mühürlenince, havuz yapılarak aquaparka dönüştürüldüğü belirtildi.

Dün, Akyazı Kuzuluk Mahallesi'nde bulunan 58 yaşındaki Mehmet Kaya'nın işletmeciliğini yaptığı aquaparkta ki havuzun çevresinde yenileme çalışmaları yapılırken meydana gelen olayda 17 yaşındaki Gökay Yıldırımgenç havuzda yüzerken elektrik akımına kapılmış yardım etmek isteyen işletme sahibi Mehmet Kaya, oğlu Kadir Kaya, yeğeni 16 yaşındaki Mert Kaliç ve 15 yaşındaki Nurullah Ünlütürk suya girince elektrik akımına kapılarak yaşamlarını yitirdi.

3'ü çocuk 5 kişinin yaşamını yitirdiği havuz faciası sonrasında Akyazı Cumhuriyet Savcılığı aquaparkta inceleme yaptı. İnceleme sırasında olayın havuz ve çevresinde Ramazan Bayramı öncesinde bakım ve ilaveler yapılması sırasında çevredeki kablolardan birinin metal ayakları havuzun içerisinde olan metal tramplene teması sonucu facianın yaşandığı. İşletmede kaçak akım rölesinin de mevcut olmadığı tespit edildi. Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine havuz ve çevresi jandarma olay yeri inceleme ekipleri tarafından fotoğraflandı ve görüntülendi. Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'un talimatı üzerine Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü ve Akyazı Belediyesi tarafından aquapark mühürlendi.


Gözaltına alınan elektrik tesisatçısı serbest bırakıldı

Facianın yaşandığı biri küçük iki havuzun bulunduğu tesiste elektrik işini yapan elektrikçi jandarma tarafından gözaltına alındı. Elektrikçinin metal ayakları suyun içerisinde bulunan metal tramplenin yanında bulunan kabloların izolasyonunu yeterince yapmadığı öne sürüldü.

Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen K.D. adli kontrol şartıyla serbest kaldı.


TADİLAT PROJESİ

Facianın meydana geldiği aquparkın 2014 mahalli idareler seçimiyle kapatılan Kuzuluk Belde Belediyesi'nden 2012 yılında ruhsatlandırıldığı belirlendi. Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan işletmenin 2012 yılında 'yüzme havuzu ve eğlence merkezi' ruhsatını aldığını söyledi. Yaklaşık 5 yıldır bölgede havuz olarak faaliyet gösteren ve bölgede yaşayan gençlerin küçük ölçekli tesiste ruhsat dışında yapılacak düzenleme ile ilgili olarak Akyazı Belediyesi'ne yapılmış 'Tadilat projesi' başvurusu olmadığı öğrenildi. Tesisin açılışından sonra çeşitli tarihlerde ilaveler yapıldığı belirlendi. Soruşturma kapsamında da tesisin ruhsat alınırken durumunu gösteren projenin Akyazı Belediyesi'nden istenileceği bildirildi.


ESKİDEN PANSİYONDU

İşletmecisi Mehmet Kaya ve oğlunun yaşamını yitirdiği aquaparkın bulunduğu binanın yaklaşık 15 yıllık bina olduğu daha önce bölgede kaplıca suları olması sebebiyle pansiyon olarak işletildiği öğrenildi. Ancak pansiyonun jandarma denetimi fuhuş nedeniyle mühürlenmesi sonrasında işletmecinin pansiyonculuğu bırakıp havuz açtığı belirlendi.

Akyazı'da havuzda elektrik akımına kapılarak yaşamını yitiren 5 kişiden 3 çocuğun son görüntüleri ortaya çıktı.

Aquaparka 2 kilometre uzaklıkta Şerefiye Mahallesi yolu üzerindeki markete giren çocuklar su alıyor. Çocuklar daha sonra yürüyerek aquaparka gidiyor. Bu anlar, marketin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]