HASTANELER KAPANMASIN

Erkan Bay/Elazığ Şehir Hastanesinin tamamlanması ile kapanma sürecine giren Elazığ Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Harput Devlet Hastanesinin 2. Basamak Hastane olarak hizmetlerini sürdürmesi için Rızaiye Mahallesi İnönü Caddesi'nde bulunan Esnaflar, Hakimiyet Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu.

HASTANELER KAPANMASIN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Rızaiye Mahallesi İnönü Caddesi’nde (Hastane Caddesi) bulunan esnaflar Hakimiyet Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, Elazığ Şehir Hastanesine taşınan, Elazığ Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Harput Devlet Hastanesi’nin kapanmamasını istedi.

2’NCİ BASAMAK HASTANE OLARAK HİZMETE DEVAM ETMELİ

Temmuz ayı içerisinde yapımı tamamlanarak hizmete açılan Şehir Hastanesi Elazığ’ın en yüksek kalitede istifade etmesine büyük katkılar sağlayacak.

Şehir Hastanesinin hizmete girmesi ile birlikte Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 2’inci Basmak Hastane olarak faaliyetlerini sürdürmesi için esnaflar imza kampanyası düzenledi.

ÇOK SAYIDA İŞ YERİ KAPANACAK

50 yılı aşkın bir süredir hastane civarında bulunan çok sayıda işyerinin olduğunu ifade eden Esnaflar,’’Çok ciddi maddi kayıpların da yaşanacağını ve çok büyük bir kesimin mağdur olacağı ‘’ifade ettiler.

Esnaflar,’’Elazığ Eğitim ve Uygulama Hastanesi ile Harput Devlet Hastanesinin tamamen kapanmaması gerekiyor.Kapasiteleri  düşürülerek  faaliyetlerini sürdürmesi gerekir.’’dedi.

ECZANE TEKNİSYENLERİ İŞLERİNİ KAYBEDİYOR

Hakimiyet Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Eczacı Teknisyeni Hatice Doğan,’’Şuan hepimiz mağduruz. Sadece eczacılar değil, bu cadde de bulunan bütün esnafların işleri tamamen bitti.Çoğu eczane teknisyeni iş olmamasından dolayı çıkartıldı.Hastane olmamasından dolayı eczanelerin işlerinden düşüş meydana geldiği için ,4-5 eleman çalıştıran eczaneler elemanlarını çıkartıyor.’’dedi.

ESNAFLAR İŞ YERLERİNİ KAPATABİLİR

Doğan,sözlerine şöyle devam etti,’’Hastane olmadığı için bizim bulunduğumuz caddeden insanlar fazla geçmiyor.Doğal olarak bütün esnafların geçim kaynağı hastaneydi.Şehir Hastanesinin yapılması bizleri mutlu etti ama taşınan hastanelerin kapanmaması gerekiyor.Böyle giderse bir çok esnaf iş yerini kapatacak.’’diye konuştu.

TOPLANAN İMZALAR SAĞLIK BAKANLIĞINA GÖNDERİLECEK

Taşınan Hastanelerin bütün bölümlerinin Şehir Hastanesine gitmemesi gerektiğini ifade eden Hatice Doğan,’’Bazı bölümlerin taşınan hastaneler de kalması gerekiyor.Tamamen kapanmamasını istiyoruz.Şuan 3-4 tane dükkan kapandı.Şehir Hastanesine gitmek isteyen esnaflar ise oradaki kiralardan dolayı vazgeçiyor.Şuan bir imza kampanyası düzenleniyor.Toplanan imzalar Sağlık Bakanlığına gönderilecek.’’dedi.

10 YILDIR ESNAFIM,İŞLERİMİZ ÇOK KÖTÜ

Rızaiye Mahallesi Esnaflarından Sertaç Kan ise yaptığı açıklamada,’’10 yıldır bu cadde de esnaflık yapıyorum.Hastanelerin kapanması ile birlikte işlerim düştü.Bu gidişle bir çok esnaf iş yerini kapatabilir.Eczaneler işçi çıkartmaya başladı.Bir çok vatandaşımızın maddi durumu iyi değil.Doğukente gidemiyoruz.En azından bazı bölümler bu hastaneler de kalsa,insanlarımız daha rahat eder.’’dedi.

ÖNCEDEN BOŞ DÜKKAN BULAMAZDIN

Sertaç Kan,’’Şehir Hastanesinin yapılması bizleri mutlu etmiştir.O kadar ek bina yapıldı.Güçlendirme  yapıldı.O kadar masraf yapıldı.Şimdi ise kapatıldı.Yazık değil mi?Esnafın işleri iyi değil.Önceleri bu cadde de boş dükkan bulamazdın.Şimdi ise hepsi kapanmaya başladı.’’dedi.

POLİKLİNİK HİZMETİ VERMESİNİ İSTİYORUZ

Sedat  Demirocak ise yaptığı açıklamada,’’Şehir Hastanesinin uzakta olmasında dolayı bu hastanelerin kapanmamasını istiyoruz.Bazı birimlerin yine aktif olarak çalışmasını istiyoruz.Poliklinik hizmeti vermesini istiyoruz.Hastaneler taşındıktan sonra işlerimiz kötü oldu.Çünkü burda bulunan bir çok esnaf hastane sayesinde ekmeğini kazanıyor.’’dedi.

 

CADDEMİZ TAMAMEN BİTECEK

Güven Niksarlı ise yaptığı konuşmada,’’Şehir Hastanesinde dükkan kolay kolay kimse tutamaz.Kiralar çok pahalı.Caddemiz böyle giderse tamamen kapanır.Esnaflar hizmet veremez.Hastanelerin taşınması nedeniyle bu civarda bulunan binlerce insanımız olumsuz etkilecek diyebiliriz.Mutlaka bu soruna çözüm bulunmalıdır.’’dedi.