İnebolu Cezaevi KAPATILDI!

Uzun süredir gündemde olan kapatma yazısı ilçeye ulaştı. Mahkumların sevkine başlanacak.

İnebolu Cezaevi KAPATILDI!
banner13
banner3

Adalet Bakanlığı, İnebolu ve Daday Cezaevlerinin fiziki şartlara uymadığı gerekçesiyle kapatılmasına karar verdi.

Adalet Bakanlığı, İnebolu ve Daday Cezaevlerinin fiziki şartlara uymadığı gerekçesiyle kapatılmasına karar verdi. Mahkumların sevkiyatına bugün başlanacak. İnebolu M Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan yaklaşık 120 mahkum, Kastamonu merkezde bulunan Cezaevine sevk edilecek. İnbeolu Cezaevinde bulunan 80’e yakın personel de tayin için tercih yapacak.
Türkiye genelinde fiziki şartlarının yetersizliği nedeniyle kapatılan cezaevleri arasına Daday ve İnebolu Cezaevleri de eklendi. İnebolu ve Daday Cezaevlerinin kapatılmasına yönelik karar üst yazıyla ilçe kaymakamlıklarına bildirildi.

İnebolu M Tipi Kapalı Ceza ve Tutukevi'nde 2007 deprem yönetmeliği gereği Şubat 2015'te yapılan jeoteknik ve jeofizik araştırmalar sonunda yaşam mahallinin olmadığı, güçlendirilmesinin yeniden yapım masraflarının üzerinde olduğu raporları tutularak kapatılma kararı alındı.

Öte yandan, 1985 yılında açılan Daday Kapalı Cezaevinin mahkum yetersizliği nedeniyle kapanması kararı geldi. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün açıklanan fiziki şartlarına uymadığı söylenen Daday Cezaevinin 2012 yılında kalorifer sistemi kurularak 42 kişilik kapasiteden 60 kişilik kapasiteye çıkartılmıştı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Yorumcu
Yorumcu - 5 yıl Önce

İlçe kaza cezaevleri rezilliktir başka da birşey değildir bunu Araç açık cezaevinden gördük kimseye hiç bir faydası yok memurlara, mahkum yakınlarına ezziyettir. Yerine tekrar yenisi yapılması yerine Şehir merkezine 10-15 km uzakta ulaşımı kolay kimseyi mağdur etmeden kampüs cezaevleri yapılabilir.

Burhan şakrak
Burhan şakrak - 5 yıl Önce

Allah Aşkına ineboludan hiç birseyi taşımayın taşıtmayın hela dahi olsa inebolumuz büyüsün gücünüz yetiyosa yenisini yapın yetmiyosa tadilatını yapın yol yoksa yol yapın saygılar

mehmet fatih fergan
mehmet fatih fergan - 5 yıl Önce

inebolumuzu her geçen gün bitirmeye çalışıyorlar yakında adliyeyide kapatırlar okullarıda kapatsınlar sahil diye birşey kalmadı bu inebolulular gunahı ne acaba biraz neyse

Mehmet Soysal
Mehmet Soysal - 5 yıl Önce

İnebolu elindekinin kıymetini bilmedi, geçmişimizle övündük, geleceğimizi ve mevcut değerlerimizi hiç düşünmedik.Adeta şımarık bir mirasyedi durumundayız.
Mirasyedilerin sonu genelde dramatik oluyor umarım biz o duruma gelmeden uyanırız. Bölgenin insanı tepki için daha neyi bekliyor anlayamıyorum. Son virajdayız, artık en hızlı bir şekilde kurtarma girişimlerinde bulunalım, yazık oluyor ilçemize.

Erol güloğlu
Erol güloğlu - 5 yıl Önce

İlçemiz için büyük kayıp bir işletme daha kapandı

Yalcin kok
Yalcin kok - 5 yıl Önce

Kapatin anasini satiyim inebolumun hic bir geliri kalmasin seksen personel demek en az 320 kisi demek yazik gonlum turkiyenin hic bi yerinde ceza evi olsun istemiyorum ama olmayincada olmuyo uzuldum acikcasi saygilar

Antika
Antika - 5 yıl Önce

göç vermeye devam,haydi gurbete

SIRADAKİ HABER