• resmi ilanlar

HASTANEDE DOKTORA DARP SKANDALI

23/06/2018 11:00

Bolu'da hasta yakınları tarafından Dr. Mert Eyüpoğlu'na yönelik sözlü şiddet uygulanmasını Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğrt. Üyesi Muhammed Emin Demirkol kınadı. Sağlık çalışanlarının güvenliğini sağlamak üzere Beyaz Kod Güvenlik Sistemi vakit kaybetmeden devreye alındığını dile getiren Demirkol, sağlık çalışanlarına uygulanan her türlü şiddetin takipçisi olacaklarını belirtti.

 

Bolu’da hasta yakınları tarafından Dr. Mert Eyüpoğlu’na yönelik sözlü şiddet uygulandı. Kendini doktor odasına kilitleyerek beyaz kod çalıştıran Eyüpoğlu darptan böylece kurtulmuş oldu. Eyüpoğlu’na yönelik sözlü şiddeti kınayan Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğrt. Üyesi Muhammed Emin Demirkol, “İzzet Baysal Devlet Hastanesinde Dr. Mert Eyüpoğlu’na yönelik sözlü şiddet uygulanmıştır. Bu konu hakkında gerek adli gerekse idari süreç başlatılmıştır. Hastanede hasta, hasta yakını ve çalışanların başına gelebilecek hırsızlık, fiziksel saldırı ve taciz durumlarında güvenlik personelinin en hızlı biçimde durumdan haberdar edilmesi ve olay yerine yönlendirilmesini sağlamak üzerine kurulu olan Beyaz Kod Güvenlik Sistemi vakit kaybetmeden devreye alınmıştır. Olayda herhangi bir yaralanma ya da darp olayının olmaması içimizi ferahlatsa da böyle bir duruma teşebbüs edilmesi dahi insanlarımız için fedakârca çalışan sağlık personelimiz ve bizleri derinden etkilemektedir.

 

İzzet Baysal Devlet Hastanesi Merkez Ünite Acil Servisinde Dr. Mert Eyüpoğlu’na yönelik meydana gelen sözlü şiddeti kınıyoruz. Nedeni ne olursa olsun hiçbir gerekçe şiddeti meşru kılmaz. İl Sağlık Müdürlüğü olarak sağlık çalışanlarına uygulanan her türlü şiddetin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

İlk yorum yapan siz olun!
 1250 karakter yazabilirsiniz

Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: