Vakfıkebir Hasandüzü Yayla Camii'nde, İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal'ın da katılımıyla "Yaz Kur'an Kursu Sonu Programı" düzenlendi.



Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'ne bağlı Hasandüzü Yayla Camii'nde açılan 2019 yılı Yaz Kur'an Kursunun sona ermesi dolayısıyla "Kurs Sonu Programı" düzenlendi. İmam Hatip Mithat Güdü'nün görev yaptığı Hasandüzü Yayla Camii'ndeki Yaz Kur'an Kursuna katılan öğrencilerin hazırlayıp sunduğu programın sunuculuğunu öğrencilerden Gamze Nur Habipoğlu yaptı.
Öğrencilerden Ömer Faruk Çavdaroğlu'nun okuduğu aşr-i şerif ile başlayan program, Yaz Kur'an Kursuna katılan öğrencilerin her birinin Kur'an-ı Kerim tilâvetiyle devam etti. Salât-ü selâm ve tekbirler eşliğinde, namazda okunan duâlar ve kısa sûreler ile bunların meâl ve anlamlarını da ezbere okuyan öğrenciler daha sonra kurs süresince ezberlemiş oldukları toplam 40 hadis-i şerifin sunumu ile koro halinde ilâhiler seslendirdiler.
İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, İmam Hatip Muammer Olgun ve Davut Ertürk ile birlikte öğrenci velileriyle vatandaşların katıldığı programda kısa bir teşekkür konuşması yapan İmam Hatip Mithat Güdü, başta İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal olmak üzere etkinliğe iştirak eden herkese teşekkür etti. Başarılı sunumlarından dolayı öğrencilerini de tebrik eden Mithat Güdü, velilere de çocuklarını kursa gönderdikleri ve derslere devamını sağladıkları için ayrıca teşekkür etti. Kurstaki eğitim-öğretimle ilgili bilgiler de paylaşan İmam Hatip Güdü konuşmasında; "Çocuklarımız, kurs süresince başta kitabımız Kur'an-ı Kerim'in doğru ve düzgün okunuşu ile bazı âyet, sûre ve duâların meâl ve açıklamalarını öğrenme imkanı buldular. Namazda okunan duâları ve kısa sûreleri ezberlediler. Cami, cemaat âdâbı, abdest ve namaz konuları başta olmak üzere diğer ibadetlerimiz, sosyal ve beşeri ilişkiler konusunda dinimizin emir ve tavsiyeleri ile ibadet, îtikat, siyer ve ahlak konularında yeni bilgiler edindiler. Bizler, hayat boyu kendilerine lazım olacak dînî bilgileri, büyük bir özveri, sabır ve hoşgörü ile onlara vermeye çalıştık. Biz öğrencilerimizi çok sevdik, onların da bizi sevdiklerini biliyoruz. Bu kurslarda çocuklarımız yorulmuyor, aksine dinleniyor. Yeter ki bizler ve sizler bu kursları, camileri ve cami görevlilerini onlara sevdirebilelim." şeklinde konuştu.
İmam Hatip Mithat Güdü, kurs süresince her gün çocuklara yapılan ikramlar ile yine çocuklar için düzenlenen piknik etkinliğine maddi-manevi katkıda bulunan herkese ve program sonrası misafirlere ikram edilmek üzere yemek gönderen Sekmenli Mahallesi Muhtar Davut Sağlam'a ve emeği geçenlere teşekkür etti.
MÜFTÜ KÖKSAL: ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM
Yoğun programına rağmen etkinliğe iştirak eden İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal yaptığı konuşmasında ise; "Evvelâ, çocuklarımızın her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Onları yetiştiren hocamızı ve siz kıymetli velilerimizi tebrik ediyorum. Çocuklarımız, icrâ ettikleri bu programla aslında söylenebilecek bir çok şeyi de söylemiş oldular. Onlar, kurs süresince edindikleri bilgileri burada paylaşarak Yaz Kur'an Kurslarının önemini ve bu kurslarda elde edilen faydayı da bir anlamda ifade etmiş oldular. "Sizin en hayırlınız Kur'an-ı öğrenen ve öğreteninizdir" buyuruyor Allah Resûlü (s.a.s). Kur'an-ı öğrenmek ve öğretmek, yalnızca lafzını (okunuşunu) öğrenmek değildir. O'nu öğrenmek, mana ve hikmetini de öğrenmemizi gerekli kılar. Bizim, Kur'an'a karşı üç temel sorumluluğumuz var; O'nu öğrenmek, okumak ve hayatımıza tatbik etmek. Çocuklarımız Kur'an-ı öğrendiler, okudular. Bundan sonrası için onlardan isteğimiz, okumalarını geliştirmeleri, burada öğrendiklerini unutmamaları ve en önemlisi hayatlarında yaşamalarıdır. Siz velilerimizden isteğimiz de, çocuklarınızı ve torunlarınızı her yıl mutlaka bu kurslara gönderelim. İnsanın görevi Allah'a kulluk yapmaktır. Kulluğu nasıl yapacağımızı burada öğreniyoruz. Çocuklarımız burada öğrendikleri ile yetinmemeli; hem katlatarak hayat boyu öğrenmeye devam etmeliler, hem de uygulamalılar. Sözgelimi; beş vakit namaz kılmayı öğrendiniz, şimdi ihmal etmeden kılacaksınız ki öğrendiklerinizin size bir faydası olsun. Duâ etmesini öğrendiniz; Allah'a duâ edeceksiniz ve duâ ettiğiniz gibi yaşayacaksınız ki o duânın size faydası olsun." dedi.
ÇOCUKLARIMIZI SALİH EVLATLAR OLARAK YETİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ
Konuşmasında, hayırlı ve sâlih evlatlar yetiştiren anne-babaların öldükten sonra da amel defterlerinin açık kalacağını ve sevap yazılmaya devam edileceğini belirten Müftü Hüseyin Köksal; "Peygamberimiz (s.a.s)'in buyurduğu üzere; insan öldüğü zaman amel defteri kapanır. Ancak üç sınıf insanın, öldükten sonra da amel defterine sevap yazılmaya devam edilir. Bu üç sınıf insan; sadaka-i câriye sahipleri, kendisinden istifade edilen bir ilim bırakan ve kendisine hayır duâ eden sâlih bir evlat yetiştiren kimselerin ölümünden sonra da amel defterlerine sevap yazılmaya devam edilir. Biz hepimiz çocuklarımızı sâlih evlat olarak yetiştirmek zorundayız ki öldükten sonra da günah yazılmadan sevap kazanmaya devam edelim. Yaz Kur'an kurslarımız camilerin içinde olsun istiyoruz. Çünkü çocuklarımız camide namaz kılmayı öğrenecek, caminin manevi havasını teneffüs edecek ve Allah'ın bir araya gelmemizi istediği camide toplanmayı öğrenecek. Bizim esas toplanma yerimiz camiler olsun." şeklinde konuştu.
Programın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese ve özellikle öğrencilere ve velilerine teşekkürlerini ifade eden İlçe Müftüsü Köksal, Yaz Kur'an Kursuna katılan toplam 16 öğrenciye hediyelerini verdi.
Daha sonra, öğrencilerden Kadriye Habipoğlu'nun yaptığı duânın ardından velileriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektiren öğrencilere ve programa iştirak edenlere ikramda bulunuldu.
Öğrencilerden Ali Habipoğlu'nun yaptığı yemek duâsı ve cemaatle kılınan öğle namazı ile program sona erdi. Öğleden sonra ise öğrenciler kendi aralarında eğlenip piknik yapmanın keyfini yaşadılar.