Hasan Keleş'in tavrı kabul edilemez!

Çekmeköy Trabzonlular Derneği Başkanı Hasan Keleş'in Çekmeköy Belediye Başkanlığı seçimlerinde bir adayı desteklediğini açıklamasının yankıları sürüyor.

Hasan Keleş'in tavrı kabul edilemez!
Hasan Keleş'in tavrı kabul edilemez! Admin
Advert

Çekmeköy Trabzonlular Derneği Kurucu Başkanı Erdal Albayrak iki kurucu yönetici Abdullah Civelek ve Recep Yakup ile birlikte yerel basın mensuplarına yönelik bir kahvaltılı toplantı düzenledi.

Erdal Albayrak, bu açıklamayı derneğin kurucu başkanı sıfatıyla yaptığının altını çizerek sözlerine başladı. Hasan Keleş ile 15 yıla varan bir dostluğu, yol arkadaşlığı ve ticari ilişkisi bulunduğunu ifade eden Albayrak, başkanın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamanın kabul edilebilir bir tarafı; kendisinin dernek başkanı sıfatı varken bu açıklamanın kişisel olarak kabul edilmesinin imkanı olmadığını, açıklamadan sonra derneğin bundan zarar görmesinin kaçınılmaz olduğunu iddia etti.

Yanlış üstüne yanlış

“Çekmeköy Trabzonlular Derneği geride kalan bir yılda çok güzel ve önemli etkinlikler yapmıştır. Dernek çok iyi bir konuma gelmiştir. Bunda da Hasan Keleş başkanın rolü büyüktür. Fakat bu açıklaması son derece yanlış bir açıklamadır, sonradan bir açıklama daha yapıp yanlışından dönmeyerek sözlerinin arkasında olduğunu söylemesi daha da yanlıştır. Eğer siyasi ya da farklı alanda bir hedefi varsa görevinden istifa eder, dernek de o hedefinde kendisine bütün gücüyle yardımcı olur. İstediği kadar açıklamasının sadece kendini bağladığını söylesin, bunun Çekmeköy Trabzonlular Derneği’nden bağımsız düşünülmesi ve algılanması mümkün değildir. Hasan Keleş son derece zeki bir arkadaşımızdır, bunu idrak edememiş olamaz. Trabzon adı benim için çok önemlidir. Ne Trabzon'un ne de adına kurduğumuz derneğimizin en ufak bir şekilde zarar görmesini istemem”

Siyasete uzak, siyasetçiye yakın

Erdal Albayrak, açıklamalarına şöyle devam etti. “Derneklerin elbette siyaset kurumuyla ilişkileri olacaktır, ancak bu ilişki mesafeli olmalıdır. Taraf olursanız ve kaybeden tarafta kalırsanız bunun derneğe zarar vermesi kaçınılmazdır. Benim tepkimin de Hasan Keleş’in desteklediği kişi olan Seyfettin Yıldırım’la ilgisi yoktur, zaten o da bizim dostumuz ahbabımızdır. Farklı bir kişi ya da partiye de desteğini açıklasa tepkimiz değişmeyecekti

Gerçekleşecek basın açıklamasını haber alan dernek yöneticilerinin dün kendisiyle uzun bir görüşme yaptığını, kendilerinin böyle bir açıklamanın derneğe zarar vermesinden duydukları endişeyi dile getirmeleri sonrasında bugünkü açıklamasını yumuşatma kararı aldığını ifade eden Albayrak, “Başkanı istifaya davet etmeyi düşünüyordum ve bu yönde açıklamam olacaktı. Fakat şimdi sadece tepkimi ve duruşumu açıklamakla yetiniyor, istifa konusunda ısrarcı olmuyorum. Bununla beraber, bu tavrın derneğimize orta ve uzun vadede zarar vermesini de kaçınılmaz olarak görüyorum” dedi.

Toplantı daha sonra basın mensuplarıyla soru-cevap ve sohbet şeklinde devam etti. Haberin ilk yayınlanış biçimi, STK-Siyaset ilişkisi, kişilerin ilgili oldukları kurumlardan bağımsız hareket edip edemeyeceği gibi konularda uzun süre fikir alışverişinde bulunuldu.

Çekmeköy Trabzonlular Derneği Trabzon Siyaset 31 Mart seçimleri Erdal Albayrak Hasan Keleş
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Balıkesir'de büyük Çepni buluşması
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg
Sebahattin Arslantürk: Hedef dekar başına 500 kg