1979 yılında Afyonkarahisar’da doğdum. İlkokul’u Çobanlar ilk okulunda orta öğrenimi Isparta keçiborlu İmam Hatip lisesinde Devlet parasız yatılı ve burslu okudum Yükseköğrenimi Afyon kocatepe üniversitesinde tamamladım. 2000-2003 yılları arasında Yerel gündem 21 Projesi Afyon kent koordinatörü ve Gençlik meclisi başkanlığı yaptım. Evli ve 1 çocuk bobasıyım.
Cumhuriyet Halk Halk Partisi’ninin Sosyal demokrasi’nin iktidarı için 16 yıldır her türlü fedakarlığı yaparak gece gündüz çalışmalarda bulundum son iki yıldır Chp Afyonkarahisar Merkez ilçe Başkan Yardımcılığı görevini üstlenerek gerek gençlik çalışmaları gerek örgütlenme gerek Yerel seçim çalışmaları koordinasyon planlama uygulama gerek Genel seçimlerde Partimin başarısı için mücadale verdim. 36 yaşındayım. Yöneticilik yaptığım dönemde özellikle Afyonkarahisar yönetim kadrolarının yetersizliğine şahit oldum. Altı ilkesinden birisi Halkçılık olan Partimizin yönetici kadrolarının Halktan kopuk olduğunu gözlemledim. Malesef Kişilerin ilkelerinin Partinin ilkelerinin önüne geçtiğini üzüntü ile belirtmek isterim ki bu durumun Afyonkarahisar’da başarızlığa sebebiyet veren en önemli etken olarak görmekteyim.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilkelerini ve evrensel değerlerini özümsemiş benimsemiş bir partili olarak, Mustafa Kemal ATATÜRK’ün izinde,ALTIOK felsefesi doğrultusunda,PARTİ POLİTİKALARIMIZIN belirlediği hedefler doğrultusunda verimli çalışmalar yaparak güzel Afyonkarahisar’ımızın çağdaş İNSANLARI’na hizmet etmek en büyük görevim olacaktır. Terör sorunlarının, iç barışımızı ve huzurumuzu tehdit ettiği günümüzde; • Milyonlarca insanımız açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşamakta… • Kızlarımız oğullarımız eğitimsiz ,sağlıksız ,işsiz ve geleceksiz… • Yoksulluk ve adaletsizlik diz boyu… • Hayat pahalılığı,geçim sıkıntısı,şiddet,ölüm ,kavga almış başını gitmekte … • Halkımızın eğitim,sağlık ve sosyal güvenlik hakları tırpanlanmakta… • Hem adalet hemde demokrasi ve basın özgürlüğü de dahil özgürlüklerin tahrip edildiği telekulak rezaletlerinin yaşandığı günleri hep beraber yaşamakta . • Hak ve özgürlükler kuşatılmakta ve kısıtlanmakta … • Emek,barış ve demokrasi güçleri susturulmak istenmekte … • Değerlerimiz yok edilmekte … • Ve…daha birçok konuda geleceğimiz karartılmaktadır …. Ülkemizin karşı karşıya olduğu tüm yukarıda sıraladığımım bu büyük sorunlar karşımızda dururken ve önemli bir mücadele birikimi ile mücadele azmine ihtiyaç varken kimse bizim partimizin değerlerini, tüzüğünü, programını, savunma dışında kaldı ki bu bir partililik görevi olup parti içi bir mücadele içinde olacağımızı enerjimizi buna yönelteceğimizi beklemesin ve geçmişte yaşananları kaşıyıp genel merkezimizin de bu yönde düşüncesi varmış gibi niyet okuyup dezenformasyon sürecini yönetmesin. Bunun başta kimseye yararı olmadığı gibi partimize zararını düşünüp herkesin sorumluluk duygusu içinde olması gereklidir. Zira gelişimimizdeki en büyük etmen ve gelecekteki başarımızı sağlayan en önemli kriter hatalarımızı başkalarına yüklemek yerine hatalarımızdan ders çıkarmaktır.Bizler bunu başaracağız.Örgütsel dayanışmamızla,sol kültürümüzün gereği olan demokratik haklarımıza sahip çıkmak, en başta parti içi demokrasiyi yaşama geçirmek, parti içi anlamsız muhalefete bir son vermek ve birlik – beraberlik içerisinde Cumhuriyet Halk Partili olmanın gururunu hep beraber yaşamak hepimizin en büyük arzusudur. İşte bu duygu ve düşüncelerimle; Önümüzdeki süreçte de,iktidarın yanlışlarına, tehditlerine,kuşatmalarına karşı durarak;partime, dolayısıyla ülkeme ve insanlığa hizmet etmek için Gençleri parti içersin de yapabilir kılmak için,kadınlar’ın parti içersin de daha etkin verimli çalışmalarının önünü açmak için Cumhuriyet halk Partisinin iktidar Genel başkanımız Kemal KILIÇDAROĞLU’nu Başbakan yapmak için.. Afyonkarahisar’ın bir evladı olarak Afyonkarahisar Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Adayı olduğumu belirtiyor Tüm Afyonkarahisar’lı Hemşehrilerimi saygıyla selamlıyorum… Hasan EVRENKAYA
Afyonkarahisar Chp İl Bşk Adayı