Büyük Torbalı

Hani işsizlik vardı?

İşveren işçileri bir aydır buluşturan İş-Kur ‘un büyük hayallerle başlanan projesi ilgisizlikten hayal kırıklığı yarattı. İlçedeki 10 bin işsize SMS ve Belediye hoparlörlerinden çağrı yapılmasına rağmen sadece 36 kişi görüşmeye geldi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Hani işsizlik vardı?
147 Görüntüleme
06 Nisan 2018 - 10:39
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

TORBALI’DA sık sık dile getirilen ‘iş beğenmeme ve fabrikaların eleman sıkıntısı’ bir kez daha ayyuka çıktı. Bugüne kadar birçok projeyi hayata geçiren İş-Kur Torbalı Şubesi’nin işveren ve işçi arayanları buluştuğu projesi ‘ilgisizlik’ yüzünden amacına ulaşamıyor.  Çalışma ve İş Kurumu Torbalı Hizmet Merkezi, işsiz vatandaşların istihdamına katkı sağlamak, iş aramak için harcadıkları zaman ve maliyetlerini azaltmak, ayrıca işverenlerimizin birebir görüşme yaparak ihtiyaç duydukları elemanları en kısa sürede karşılamasını sağlamak amacı ile 1 aydır farklı bir proje sürdürüyor.  7 Mart tarihinden beri her hafta normal statüdeki iş arayanlar için Çarşamba saat 14:00, engelli statüde iş arayanlar için her Perşembe saat 14:00 da Belediye Kültür Merkezinde toplu görüşmeler düzenlenmekte. Başlangıçta çok yoğun katılım olmuş dört haftalık görüşmede teklif edilen 130 açık pozisyon için teklif edilen işi kabul eden yaklaşık 55 kişi işbaşı etti.

KATILIM AZ

Ancak son haftalarda katılım gittikçe azaldı ve işverenler talep ettikleri işgücü için yeterli sayıda iş arayanlarla görüşme başladı.  Önceki gün dört işveren 60 açık iş pozisyonu için görüşmeye geldi fakat kurum tarafından 10.000 kayıtlı işsize SMS ile çağrı ve tüm gün belediye hoparlöründen anons yapılmasına rağmen sadece 36 kişi başvurdu. Bu durumun üzücü olduğunu söyleyen Şube Müdürü Cemil Altun, “Bu görüşmeleri duyurmak için her yolu denedik. Bunun yanında bir önceki hafta kuruma iş aramaya gelen vatandaşlarımızda İş ve Meslek danışmanlarımızca bu görüşmelere yönlendirilmiştir. Bu durum karşısında işverenlerimizden alınan geri dönüşlerde toplu görüşmelerin istenilen verimlilikte geçmediği kanaatine varılmıştır. İlçemizdeki işsiz vatandaşlarımızın gerek kurumumuza ve gerekse toplu görüşmelere katılmaları hususunda gerekli duyarlılığı göstermesi, istihdamın arttırılmasında ve işsizliğin azaltılmasında faydalı sonuçlar doğuracaktır” dedi. ZUHAL AKYIL

 

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web