HANGİSİ DOĞRU

  • 26.12.2017 00:00


Denizlispor’un sezon başından bu yana içler acısı bir durumu var, aldıkları puanlar ve sıralamadaki durumları belli…

Camia deseniz mutsuz ve bir çözülmüşlük var.

Yani

Hiç kimse hiç kimseden memnun değil,

Taraftar futbolcudan, futbolcu hocadan, hoca da bulunduğu ortamdan…

İlk yarının son maçı olan Boluspor müsabakasında ise 5 futbolcusu cezalı ve Moritz gibi etkili bir futbolcusu takımdan ayrılmış.

***

Ya Boluspor?

Ekonomik bir sıkıntı yaşanmıyor, kadro derinliği de var.

Sezon başı alınan sonuçların beraberinde getirmiş olduğu gelecek kaygısı, Sait Hocanın gelmesinin ardından alınan galibiyetler ile yerini yepyeni umutlara bırakmış.

Böyle bir ortamda çıkıyoruz Denizlispor maçına…

Yani bu maçtan normal şartlarda galip olarak ayrılmalıyız.

Peki ya sonuç ne?

Beraberlik…

***

Hocamız Sait Karafırtınalar maç sonu ne demiş?

‘Bir puan kazandık gibi görünüyor ama aslında iki puan kaybettik. Deplasmanda alınan puanlar değerlidir her zaman. Bu maç için geçerli değil belki ama iyi hazırlanmıştık. İyi oynadığımızı düşünüyorum. Pozisyon olarak üstündük ama değerlendiremedik. İyi mücadele vardı.’

Sait Hocamız oynatmak istediği taktiği, zihinsel-ruhsal yönden uygun futbolcular sahaya sürmüş, futbolcuları kişiye özel antrenmanlarla, oynatacağı taktikteki rolü başarıyla yapacak hale getirmiş,

Ki

Geldiğinden bu yana zor maçlarda üst üste kazandırdığı galibiyetler, hanemize yazdırdığı puanları var.

Mesela, 90 dakika baskın oynamış ve maçı 3-0 gibi net bir skorla kazanmış olduğumuz hafızamızda kalan Eskişehirspor müsabakası…

***

Yani Hocamızın maç sonu yapmış olduğu açıklamanın bir bölümünde geçen ‘ Bu maç için geçerli değil belki ama iyi hazırlanmıştık.’ İfadesi bu maç içinde geçerli olmalıydı.

Çünkü Boluspor ile Denizlispor’u karşılaştırdığımızda hem futbolcu yapılanması, hem bir futbol takımının maç kazanması için gerekli olan psikolojik üstünlükleri, Denizlispor’dan kat ve kat daha fazla idi.

O zaman?

O zaman Denizlispor müsabakasında eksik olan bir şey var.

***

Eğer bu eksik olan şeyi araştırmayıp,’Bir puan kazandık gibi görünüyor ama aslında iki puan kaybettik.

Ya da

Pozisyon olarak üstündük ama değerlendiremedik’Dersek,

Denizlispor Hocası Sayın Reha Erginer’in’İkinci yarı maç elimize geldi, gerekli pozisyonları bulduk. Bu kadro içinden olabileceğinden riskli oynadık, baktığınızda son dakikalarda bile 3-1’i yakalayacak pozisyonumuz var. Ama maalesef değerlendiremedik, 1-1’e razı olduk.’ İfadelerini kuru kuruya yalanlamış oluruz.

Peki, hangisi doğru?

Bana göre doğru olan Reha Hocanın açıklaması.

Yani?

Yani si şu;

Eğer Boluspor koymuş olduğu amacına ulaşmak istiyorsa, bu maç ve yenilmiş olduğumuz İstanbulspor maçının analizini iyi yapmalı. 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız