MENÜ

Hamza hocanın yeni Akhisar'ı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Nice maçının ilk 11’i açıklandığında, birçok Galatasaraylı ister istemez, bu kadar hazırlık karşılaşması neden oynandı, bu transferler neden yapıldı diye sormuştur. Sahada yenilerden sadece Podolski vardı. Halbuki, Galatasaray’ın şampiyon olurken bile, evlere şenlik bir defans hattıyla, Muslera’nın kurtarışları sayesinde ayakta kaldığını hatırlamayan yoktur sanıyorum.

Sabri zulmü bitsin

Buna rağmen, takviye yapılmayan geri dörtlü bildiğimiz gibi. Telles’in savunması hâlâ çok zayıf. Hakan-Chedjou tandemi ağırlıktan yıkılıyor! Semih katıldığında pek bir şey değişmeyecek gibi. Bir de Sabri gerçeği var. Galatasaraylılar, bu Sabri zulmünü hak etmek için ne günah işledi bilmiyorum, ama savunmanın sağındaki bu esareti kurtaracak bir babayiğit çok dua alacaktır (tam da bu satırları yazarken, Sabri’nin iki penaltı yaptırması büyük sürpriz oldu!).

Ligde bile dayanamaz

Bir Galatasaray düşünün ki, yıldızı, kaleci Eray olsun. Üstüne üstlük, defans hattındaki bu zaafiyet bilinirken, orta sahada savunma yükünü çeken ve 40 kişilik kadroda tek bir ikamesi olmayan Melo da, İnter’e gitmesine göz yumulduğu için kadroda yoktu.

35 dakikalık Udinese maçı ve dünkü Nice karşılaşması bir şeyi çok net gösterdi ki, Galatasaray bu savunma hattıyla Şampiyonlar Ligi’nde tarihi hüsran yaşayacağı gibi, yabancı sınırının kalktığı Süper Lig’de de neye uğradığını şaşırabilir.

Takviye yapılmazsa...

Nice karşısında 60 dakika tek pozisyon üretemeyen, kalesine gelen her top tehlike olan Galatasaray’da, Sneijder’in aşırı şişmiş görüntüsü, Podolski’nin Burak’la çok ayrı dünyalarda oluşu, Yasin’in tek kişilik oyun anlayışı, Selçuk ve Hamit’in hazır olmayışı, şimdilik ikinci planda durabilir. Ancak Hamza hocanın, Galatasaray’da estirmeye başladığı Akhisar rüzgarı, yavaştan etkisini hissettiriyor. Topu ayağında tutamayan ya da tutmayan, Nice gibi bir takım karşısında oyunu geride kabul edip, kontralarla çıkmaya çalışan, ama onu da beceremeyen bir Anadolu takımından farksızdı Galatasaray.

Hücum hattı yüzde yüz toparlanır. Artık çok geç olmadan, uzun boylu, hava hakimiyeti olan bir stoper, Melo’nun ilk sezonundaki etkiyi yaratacak bir önlibero ve gerçek birer sağ bek, sol bek transferi yapılmalı. Yoksa Hamza hoca Ocak’ı, Dursun başkan da Mayıs’ı zor görür. Tablo şimdilik böyle.

YORUM YAZ