Hamilton – Ferrari Birlikteliği Gerçekleşecek mi?

Hamilton – Ferrari Birlikteliği Gerçekleşecek mi?

Formula 1 tarihinin en başarılı pilotlarından biri olarak görülen 6.kez dünya şampiyonu Lewis Hamilton’un 2020’de bitecek olan sözleşmesi ve yaptığı açıklamalar; şimdiden spekülasyonlara neden olmaya başladı.

Ferrari cephesindeki başarısızlıklar da eklenince kaçınılmaz hale gelen bu süreç, karşılıklı açıklamalarla devam ediyor. Hamilton, ilerisi için Ferrari’yi bir seçenek olarak gördüğünü dile getirdikten sonra, Mercedes takım patronu Toto Wolff da bunun doğal bir ihtimal olduğunu belirtmişti. Vettel’in de formsuz olduğu bir süreçte, gelecek için Ferrari’de muhtemel bir Hamilton LeClerc ikilisi, Tifosiler için şimdiden heyecan verici hale gelmiş durumda.

Lewis Hamilton, F1 kariyerine McLaren'da başladı ve 2013 yılında Mercedes'e geçiş yapmıştı. Formula 1 Lastik tedarikçisi Pirelli CEO'su Marco Tronchetti Provera'ya göre, Lewis Hamilton’ın Ferrari’ye gelişi İtalyan takımda büyük bir değişikliğe yol açmayacak. Söylentilere göre Ferrari, 2021 Formula 1 sezonu için altı kez dünya şampiyonası Lewis Hamilton’la ilgileniyor ve hatta tarafların iki kez görüşme gerçekleştirdiği bile söyleniyor.