KURAL HATASI İDDİASI KUVVETLENDİ

KURAL HATASI İDDİASI KUVVETLENDİ

17 Eylül 2019 - 21:20

Fenerbahçe'den flaş karar! Alanyaspor maçı için TFF'ye itiraz edilecek

Süper Lig'in 4. haftasında deplasmanda Alanyaspor'a 3-1 mağlup olan Fenerbahçe, maçta kural hatası olduğu için Alanyaspor maçının yeniden oynanması için TFF'ye başvuru yapacak.

Fenerbahçe yönetimi, Alanyaspor maçında kural hatası olduğu gerekçesi ile Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurma kararı aldı. Sözcü'nün haberine göre; Fenerbahçe, Alanyaspor maçında kural hatası olduğu gerekçesi başvuru yapma kararı aldı. Yayıncı kuruluştan tartışılan taç atışı ve aut atışı görüntülerini talep eden sarı lacivertliler 48 saat içerisinde maçın tekrar oynanması için TFF'ye başvuru yapacak.

KURAL NE DİYOR?

Kale vuruşlarında artık oyuncular topun oyuna girmesi için ceza sahası dışına çıkması gerekmiyor. Ancak hücum oyuncularının top oyuna girene kadar ceza sahası dışında olması gerekiyor.

YORUMCULARIN KONUYLA İLGİLİ GÖRÜŞLERİ

BeinSports Spikeri Güntekin Onay: "Kuralda 'Kaleci çabuk kullanırsa forvet oyuncusu ceza sahasını terk etmemiş olabilir' diyor. Avantajını kaybeden için kural işlemez diyor"

TRT Spor Spikeri Ersin Düzen: "Kurallara göre aut atışında eğer rakip oyuncu (Cisse) ceza alanını terk edecek zamanı bulamazsa ve burada kale vuruşuna müdahale etmezse kural hatasına girmiyor."

Eski Hakem Deniz Çoban: "Alanyaspor'un ikinci golünde 'kural hatası var' diyenlere katılamam."

İLK GOLDE DE Mİ KURAL HATASI VAR

Alanyaspor'un ilk golünde de kural hatası iddiası bulunuyor. Akdeniz ekibinin taç atışını yanlış yerden kullanmasına rağmen hakem Halis Özkahya'nın taçı yeniden Alanya lehine kullandırması futbol kurallarına uymuyor. Kurala göre taçın el değiştirmesi gerekiyor.

"BÜYÜK BİR HATA VAR"

Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan eski hakem Deniz Çoban, "Alanyaspor'un ilk golünden önce spiker 'Hakem yanlış yerden taç atan Alanyaspor oyuncusunu uyardı, yerinden atılmasını istiyor' diyor. Böyle bir durum gerçekleştiyse çok büyük bir hata var. 'Yanlış yerden kullanımdan dolayı taç tekrarlanırsa' aynı takım kullanamaz" dedi.

İşte Fenerbahçe'nin itiraz edeceği o pozisyonlar;

 

 

Fenerbahçe'den flaş karar! Alanyaspor maçı için TFF'ye itiraz edilecek

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MANİSA LALESİNİ KOPARANA 387 BİN LİRA CEZA
MANİSA LALESİNİ KOPARANA 387 BİN LİRA CEZA
İZMİR ÜÇÜNCÜ, BİNGÖL SONUNCU
İZMİR ÜÇÜNCÜ, BİNGÖL SONUNCU