22 Kasım 2019 14:49

Hamburg’da 15 bin kişi hayvan hakları için yürüdü

Almanya'nın Hamburg kentinde düzenlenen mitingde 15 binden fazla insan, hayvanlara kötü muamele yapılmaması ve "deney" adı altında işkence edilmemesi için yürüdü.

Hamburg'da 15 bin kişi hayvan hakları için yürüdü (İşkence ve ölümleri durdur! / LPT kapatılsın) | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Sinan ÖZBOLAT
Hamburg

Almanya'nın Hamburg kentinde 15 binden fazla insan, hayvan haklarının korunması için yapılan eylemde yürüdü. Heidi-Kabel-Platz'dan başlayarak şehir merkezindeki en işlek caddelerden Mönckebergstr'e doğru yürüyen kalabalık, hayvanlara yapılan kötü muamele ve "deney" adı altında uygulanan işkencenin son bulmasını talep etti.

Harburg bölgesinde Mienenbüttel'te bulunan LPT laboratuvarında köpeklerin ve maymunların kötü muamele gördüğü iddiaları üzerine Hamburg'da 15 bini aşkın kişi sokağa çıkarak hayvanlara yönelik kötü muamele ve işkencenin engellenmesini, hayvan haklarınını korunmasını istedi. Şehir merkezindeki protesto yürüyüşünün ardından kalabalık, miting için Speersort'ta toplandı.

"Soko Tierschutz" derneği ile pek çok yaşam savunucusunun ortak gerçekleştirdiği mitingde, Mienenbüttel'deki Farmakoloji ve Toksikoloji Laboratuvarının (LPT), işkence olayının üstünü örtmeye çalıştığı belirtildi.

Mitinge Avusturya veya Türkiye'den de hayvan hakları savunucuları da mitinge katıldı. Mitingde tüm deney hayvanlarının serbest bırakılması ve Hamburg, Aşağı Saksonya ve Schleswig-Holstein'daki tüm LPT lokasyonlarının faaliyetinin sona erdirilmesi istendi.

ÖNCEKİ HABER

Samsun’da istinat duvarı çöktü, 6 katlı bina tahliye edildi

SONRAKİ HABER

İşçi Partili adaylar Kuzey Londra'da halk toplantısı düzenledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa