Hamas lideri önce İsrail gazetesine konuştu, ardından "kandırıldım" dedi

Hamas Lideri Yahya Sinvar geçtiğimiz günlerde İsrail’in en büyük gazetelerinden Yedioth Aharonot’a bir söyleşi verdi ve artık savaş değil barış istediğini belirtti.

Dünya
8 Ekim 2018 Pazartesi

Ancak Sinvar, Gazze’de halkına yaptığı açıklamada, İsraillilerin onu kandırdığını, gerçekte İsrail gazetesi ile konuştuğunu bilmediğini iddia etti. Sinvar İtalyan gazeteci Francesca Borri’nin kendisi ile yaptığı mülakatı İsrail gazetesi Yedioth Aharonot’da yayınlayacağını bilmediğini belirtti. Sinvar, Hamas’ın İsrailli gazetecilerle görüşmeyi yasaklayan prensibine dikkat çekerek kandırıldığını belirtti.   

Hamas Liderinin röportajının hafta sonu Yedioth’un Cumartesi ekinde yayınlanması sonrası Gazze’deki tutumu, İsrail’de politikacılar arasında büyük bir güvensizlik yaratıyor.

Buna ek olarak Gazze sınırında  yaşanan olaylarda İsrail askerleri ile Filistinliler karşı karşıya geliyor. Son olarak 12 yaşındaki Filistinli bir çocuk vurularak öldürüldü. Pazar günü, Batı Şeria’da meydana gelen ve iki İsraillinin ölümü ile sonuçlanan olayın faili Aşraf Valid Süleyman’ın Hamas tarafından kahraman ilan edilmesi de Gazze-İsrail gerilimini arttırıyor. İsrail basınına son yansıyan haberler İsrail ordusunun Gazze sınırına ek kuvvet gönderdiğini yığınak yaptığını bildiriyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün