1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Hamas Heyeti Gazze’deki Deir El-Latin Kilisesi’ni Ziyaret Etti
Hamas Heyeti Gazze’deki Deir El-Latin Kilisesi’ni Ziyaret Etti

Hamas Heyeti Gazze’deki Deir El-Latin Kilisesi’ni Ziyaret Etti

(Hamas) liderlerinden oluşan bir heyet Gazze’deki Deir El-Latin Kilisesi’ni ziyaret ederek, Mario da Silva’nın ardından Gazze’deki Katoliklerin liderliğine getirilen Gabriel Romanelli’yi kutladı.

22 Ekim 2019 Salı 01:22A+A-

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden oluşan bir heyet Gazze’deki Deir El-Latin Kilisesi’ni ziyaret ederek, Mario da Silva’nın ardından Gazze’deki Katoliklerin liderliğine getirilen Gabriel Romanelli’yi kutladı.

Heyet, Filistin’de Müslümanlar ve Hıristiyanlar arasındaki güçlü ilişkiye dikkat çekerek, tek bir vatanın ve aynı davanın çocukları olduklarını söyledi.

Hamas liderlerinden Basim Naim, Müslümanlar ve Hıristiyanlar arasındaki tarihi ilişkileri hatırlatarak, Filistin halkının çocuklarının birlikte barış içinde yaşamalarından gurur duyduklarını ifade etti.

Hıristiyanların toplumun bir parçası olduklarını ve Hamas’ın Hıristiyan cemaatiyle ilişkilerini güçlendirmek istediğini belirten Naim, hiç kimsenin Hıristiyanlarla aralarındaki ilişkiye zarar vermesine müsaade edilmeyeceğini söyledi.

Naim, Gazze’deki İçişleri Bakanlığı’nın tüm Filistinliler için huzur ve güven ortamını sağlamak için çaba sarf ettiğini açıkladı.

Hamas heyetini Mario da Silva ve bir grup Hıristiyan ile göreve yeni başlayan Gabriel Romanelli’nin karşıladığı belirtildi.

Maria da Silva’nın da görüşmede yaptığı konuşmada Müslümanlar ve Hıristiyanlar arasındaki ilişkilerin derinliğine işaret ederek, yüzyıllardır bölgede tek bir aile gibi birlikte yaşadıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT