Halkının yarısına terörist diyen bir kişi, bu ülkeyi nasıl yönetecek

Halkının yarısına terörist diyen bir kişi, bu ülkeyi nasıl yönetecek

DEMOKRASİ Mİ, TEK ADAM MI?

Halkının yarısına terörist diyen bir kişi, bu ülkeyi nasıl yönetecek

Emekli Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, referandum kapsamında Evet ile ilgili propagandanın serbest olduğunu, hayır ile ilgili ise yasaklamaların olduğunu söyledi. Mevcut parlamenter sistemin korunması, anayasanın da tüm toplumu kucaklaması gerektiğini belirten Beysülen, bu ülkenin yarısına terörist diyen zihniyetin ülkeyi tek başına yönetmemesi gerektiğini bildirdi.

EVET PROPAGANDASI SERBEST

Emekli Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, Eğitim Sen Şube Başkanlığı´nı ziyaret etti. Buradaki üyelere referandum süreci ile ilgili açıklamalar yapan Beysülen, bu ülkenin yarısına terörist diyen zihniyetin, bu ülkeyi tek başına yönetmesine izin vermeyeceklerini belirterek, referandumda Hayır oyu kullanacaklarını söyledi. Evet propagandasıyla ilgili her şeyin serbest olduğunu, ancak hayır diyenlere her şeyin yasak olduğunu belirten Beysülen, baskıların şimdiden başladığını ve ülkenin yarısının terörist ilan edildiğini bildirdi.

ZATEN EKSİKLER VAR

Hukuk ve demokrasi açısından zaten eksikleri olduğunu belirten Beysülen açıklamasının devamında, ?Daha demokratik bir anayasa istiyoruz. Anayasa herkesi kapsamalıdır. Birileri gece rüyasında başkan olduğunu gördü. Tek adam diktatörlüğüne gidiyoruz. MHP den destek aldılar. Kişiye göre anayasa yapılmaz. Ben yaptım oldu düzeni ile karşı karşıyayız. Anayasa hukukçuları konuşmuyor,  böyle bir anayasa olmaz. Toplumu kapsamayan, şiddet içeren ve anayasayı ihlal eden bir oylama oldu. Broşür dağıtımına bile izin vermiyorlar.?

REJİM DEĞİŞİKLİĞİ UYARISI

?Evet ile ilgili her şey serbest, hayır ile ilgili her şey yasak. Bu bir rejim değişikliği. Siyasi partiye oy vermeyeceğiz. Türkiye´nin geleceğine oy vereceğiz. Hukuk ve demokrasi açısından zaten eksikler var. Mevcut parlamenter sistemi korumalıyız, korumazsak her şeye evet demek zorunda kalırız. Savaş yetkisi var ve bu tek kişinin elinde. Yarın canı sıkılsa ben bir ülkeye savaş açıyorum dese kimse bunu sorgulayamaz. Böyle bir şey olabilir mi, olmalıdır.?

ÖZGÜRLÜK VE BARIŞ İÇİNDE YAŞAYALIM

?Toplumu kutuplaştıracak, meclisin, yargının ve hükumetin yetkilerini tek bir kişide toplayacak, ekonomiyi krizlerle karşı karşıya bırakacak bir rejim değişikliğine evet ya da hayır demeye çağırıyoruz. Cumhuriyet için, demokrasi için, özgürlük için, barış için, çağdaş bir ülkede insanca yaşamak için, çocuğumuzun ve torunlarımızın geleceği için kim olursa olsun hiçbir kimseye bu kadar yetkiyi vermeyeceğiz. Bu nedenle anayasa oylamasında ?hayır´ diyeceğiz. Bu ülkenin ihtiyacı diktatörlük değil, tüm kurum ve kurallarıyla, kuvvetler ayrılığına dayanarak gerçek bir demokrasidir? dedi.

DEMOKRASİ Mİ, TEK ADAM MI?

´Okuyan, araştıran vatandaşlar bu seferki oylamada sağa, sola oy vermeyecekler. Demokrasi mi, yoksa tek adam mı tercihinde bulunacak. Ona göre ya ?evet´ ya da ?hayır´ diyeceğiz´ diyen Beysülen, anayasa değişikliğinin içeriği hakkında vatandaşlara sağlıklı bilgi aktarılması konusunda iktidar tarafından sistematik olarak engel konulduğunu iddia etti. Genel Başkan Beysülen, ?Anayasa gibi hayati bir konuda bu şartlarda yapılacak bir referandumun meşruluğunun ciddi biçimde zedelendiğini düşünüyoruz. Değişiklik paketi, medyadan hatta milletvekillerinden kaçırılarak, muhalefeti susturmak suretiyle, açık oylamalarla kavga, gürültü içinde TBMM´de olağanüstü bir hızla geçirilmiş olmasını kabul etmem mümkün değildir. Anayasa bir toplum sözleşmesidir. Toplumun geniş kesimlerinin kabul ettiği bir anayasa ülkede huzuru, kardeşliği ve refahı geliştirebilir? diye konuştu.



1

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

2

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

3

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

4

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

5

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

6

Baran; Saygılı'nın Yanındayız

7

Türkyılmaz’dan Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı