131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

HALKIN SANATÇISI: CENGİZ ONUR

17 Ocak 2018, Çarşamba 06:27

     


Türk Başarı Ödülleri Kurulu’nun 5 yılda bir verdiği “Nazım Hikmet Sevgi, Dostluk, Emek, Barış ve Karşılıksız Hizmet Üstün Başarı Ödülleri”nin 41.’sinde Aliağalı müzisyen Cengiz Onur, Halkın Sanatçısı ödülüne layık görüldü.

Türk Başarı Ödülleri Kurulu; İzmir’i Sevenler Platformu, İzmir 68’liler Platformu ve Ege Kültür Platformu’nun yaptığı teklif doğrultusunda ve kamuoyu araştırması neticesinde 41. Nazım Hikmet Sevgi, Dostluk, Emek, Barış ve Karşılıksız Hizmet Üstün Başarı Ödülleri’nde Aliağalı müzisyen Cengiz Onur’a Halkın Sanatçısı ödülü verildi. Nazım Hikmet'in 116. doğum gününde Kültürpark’taki heykeli önünde düzenlenen ödül törenine sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, “Halkın sanatçısı olmak kolay değil. Müziğiyle, sazıyla, müzik bilgisiyle, birikimiyle, birçok özelliğiyle ve daima toplumda hep huzur, barış, hoşgörü, sevgi, eşitlik arayan birisi Cengiz Onur. Cengiz Onur’la onur duyuyoruz ve kendisini kutluyoruz.” dedi. Cengiz Onur’a ödülünü, şair ve yazar Okan Yüksel, müzisyen Hüseyin Çebi ile Sancar Maruflu birlikte verdi. Cengiz Onur, ödül töreninin ardından Aliağalı müzisyen arkadaşı Serkan Özçekiç ile birlikte katılımcılara küçük bir müzik dinletisi de sundu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler