Halkın sağlığı ile oynuyorlar: 'Nano teknoloji' maskelerin paketleme ortamı

Koronavirüs sonrası maskelere artan talep nedeniyle birçok tekstil atölyesi bez maske üretmeye başladı. Piyasaya 'Nano teknoloji maske' ismiyle sürülen birçok ürünün paketlenme görüntüleri sosyal medyada tepki topladı. Halk sağlığı için üretilen maskeler halkın sağlığını hiçe sayıyor.

GİRİŞ 06.04.2020 04:47 GÜNCELLEME 06.04.2020 05:10
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türkiye, son günlerde koronavirüs salgınıyla mücadele ederken bazı fırsatçılar tekrar tekrar yıkanıp kullanılabildiğini iddia ettikleri siyah renkli "Nano maske"leri piyasaya sürdü. Ancak bu ürünlerin paketlendikleri yerler bile sağlığı tehdit etmeye yeter cinsten.

 

 

Koronavirüs ülkemizde 4 Nisan'da açıklanan verilere göre 23 bin 934 kişide görülürken 501 kişinin de hayatını kaybetmesine neden oldu. Uzmanlar, salgından korunmak için toplu olarak bulunan alanlarda maske takılması ve sık sık el yıkanılması uyarısında bulunuyor.

"NANO TEKNOLOJİ" MASKELER ORTAYA ÇIKTI

Maskenin günlük yaşam için en önemli ürünlerden biri haline geldiği günümüzde özellikle sosyal medya üzerinden "Nano teknoloji" adı verilen siyah renkli maskelerin reklamları çıkmaya başladı. Bu ürünlerin iddia edilen en büyük özelliği ise yıkanarak veya mikrodalga fırında ısıtılarak dezenfekte edildiği oldu.

 

 

ÜRETİLDİĞİ SAĞLIKSIZ ORTAM GÖRÜNTÜLENDİ

Ancak bu ürünün paketlendiği ortamda çekilen video; ürünün değil sağlıklı olmasını ne kadar sağlıksız bir şekilde hazırlandığını gözler önüne serdi. Öyle ki paylaşılan videoda; ev ortamında yere oturan ve bazılarının ayaklarının çıplak olduğu görülen bir grup maskeleri elleriyle paketliyor.

YORUMLAR 6
  • Üzeyir demir- İsta 4 yıl önce Şikayet Et
    En sağlıklı maske kenevirden yapılan olanıdır, benim piyasaya üretecek kadar param yok olsa miiletimin sağlığı için üretirdim .Burdan sayın Ruhsar pekcan ve sayın Fahrettin koca 'yasesleniyorum vatandaşın sağlığı için KENEVİRDEN maske üretimine gecilsin
    Cevapla
  • Serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlet bunların satışına nasıl veriyor. Yani ben her yerde görüyorum. Bir bilim kurulu üyesi çıkıpta siyah nano maske almayın demedi. Kullan at maskeler eczanede 5 TL. Ptt sistemi şuan devre dışı. Mecburen insanlarda maddi açıdan yıkanabilen ucuz malzemeye kaçıyor.
    Cevapla
  • Alparslan Varol 4 yıl önce Şikayet Et
    Çinli adamın resmini koymak doğru olmamış. Yapanlar Çinli değil !
    Cevapla
  • Qwerty 4 yıl önce Şikayet Et
    Almayın olum bunları...
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    onada şükür ya ayaklariyla paketlese
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini