Halkın cebinden elinizi çekin!

Koronavirüs tüm dünyayı sardı… Tabii Türkiye’de de ilerliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca her gün Türkiye’deki koronavirüse yakalanan vaka sayısını şeffaf bir şekilde açıklıyor…

4 Nisan 2020 10:02
A
a
Sütiş Eskişehir
Koronavirüs tüm dünyayı sardı… Tabii Türkiye’de de ilerliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca her gün Türkiye’deki koronavirüse yakalanan vaka sayısını şeffaf bir şekilde açıklıyor…
Her gün ama her gün, hatta her saat vatandaşa uyarılarda bulunuyor!
Çağrı çok net: “İşin yoksa evde kal”, “Zorunlu olmadıkça evden çıkma”, “Evde dahi olsan sosyal mesafeyi koru”, “Ellerini yıka”
Tüm Türkiye’de koronavirüse karşı bir savaş başlatıldı. Vatandaşlar ellerinden geldiğince tüm tedbirleri almaya devam ediyor.
Halk kolonya, dezenfektan, maske ve eldiven almak için birçok noktaya başvuruyor. Halkın bu malzemelere ilgisi çok fazla…
Ancak fahiş fiyatlar vatandaşların canını sıkıyor. Önlemlerin başladığı ilk günlerden itibaren kent merkezinde belediyeler fahiş fiyat artışına karşı tedbirlerini arttırdı.
Zabıta ekipleri yüzlerce işletmeyi inceledi ve fahiş fiyatların önüne geçmek için kapsamlı çalışma yürüttü ve bu çalışmalara her gün de devam ediliyor.
Amaç vatandaşın mağdur olmasını engellemek, tüm Türkiye’nin koronavirüse karşı verdiği savaşta sorunların önünü kesmek!
Ticaret Bakanlığı da Reklam Kurulunca ceza kesilen, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle talebi artan ürünlerde haksız fiyat uygulayan 198 firmanın isimlerini açıkladı.
Bu listede Eskişehir’den de birkaç isim var! Bakanlığın gereken cezayı o isimlere kestiğini öğrendik… Ancak kırsal bölgelerdeki hayatını sürdüren vatandaşların da fahiş fiyatlarla karşı karşıya kaldığını duyuyoruz.
Kırsal bölgedeki vatandaşlar da maske, eldiven, kolonya ve dezenfektana anında ulaşmak istiyor. Birçok ilçede fahiş fiyatların etiketlere yansıdığı gelen şikayetler arasında!
Halkın zor zamanında yanında olmayan işletmeler, ne yazık ki milletle birlikte virüse karşı savaş açmak yerine, tercihlerini halka savaş açmakla, halkın cebine gözünü dikmekle yapıyor!
Bu firmalara bağlı oda başkanları önce üyelerini uyarsın!
Halkın fahiş fiyatla ürün almasının önüne geçsin! İster uyarın ister uyarmayın! Bakanlığın affı yok! Cezalar yolda!
Not: Ticaret Bakanlığı tarafından Eskişehir’de fahiş fiyatla ürün sattığı tespit edilen 3 ayrı firmaya toplamda 125 bin 731 lira ceza kesildi.

BİR FOTOĞRAF BİN HİKAYE


Vali Özdemir Çakacak halkla iç içe olmayı seven birisi… Her fırsatta vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Bu kez durum biraz ciddi Çakacak oluşturulan uygulama noktalarında araç içerisinde bulunan vatandaşları koronavirüse karşı uyarıyor.
Vali Çakacak maske ile yaptığı bu uyarıyla halka da örnek oluyor.

KORONAVİRÜS SİYASET DİNLEMEZ!
Seçimlerde siyaset, sokakta siyaset, toplantılarda siyaset, kurumlarda siyaset, kahvehanede siyaset, evlerde siyaset, bakkalda siyaset, pazarda siyaset, her yerde siyaset… Siyaseti her platformda duyuyoruz… Koronavirüsün çıktığı ilk günden itibaren milli birlik ve beraberlik ön planda olmuştu. “Oh be bu kez siyasetsiz birliktelik kazanacak, koronavirüs yok olacak” demiştik ki dediğimiz kursağımızda kaldı… Şimdilerde koronavirüs üzerinden siyaset dönemi patlak verdi! Siyaset yapın da şimdi sırası değil… Unutmayın koronavirüs siyaset dinlemez!

HAFTANIN UNUTULMAZ ÇIKIŞLARI!



Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Kapatılan ve atıl durumda bulunan eski Devlet hastanesi hızla faaliyete geçirilerek pandemi hastanesi olarak ilan edilmeli. Orası pek çok donanımı ile atıl vaziyette duruyor.



Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan: Alınan paket kararları bir uygulamacı ile beraber alınmalı. Üreticiye destek veriliyor. Ama biz bu destekleri bir yıl sonra alıyoruz. Bu teşvik amaçlı olmalı.



Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen: Esnafın sadece Halk Bankası ve Kredi Kefalet Kooperatifleri vasıtasıyla kullanabilecekleri 25 bin TL tutarındaki kredi ve vergi ertelemesi ile ayakta kalabilmesi mümkün değildir.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ESES 1965 4 Nisan 2020 21:08

Fahiş fiyatlarla ürün satan iki eczane ve bir firmaya ceza kesilmiş peki neden camlarına, duvarlarına burası fırsatçıdır buradan alış veriş yapmayın diye halka neden bilgi verilmiyor. Veya bu iş yerleri ceza olarak 6 ay kapatılmıyor. Böyle birkaç fırsatçı şerefsizlere uygulama yapılsa kimse fahiş fiyata ürün satmaya cesaret edemez.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi