ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

HALKIMIZ EZANA SAYGISIZLARI CEZALANDIRIR

HALKIMIZ EZANA SAYGISIZLARI CEZALANDIRIR

Taksim’de 8 Mart Kadınlar Gününde yürüyüş yapan kadınların ellerindeki yazılı pankartları okurken insanın utanacağı yerde göğüsleri kabararak Taksim’de yürüdüler. Sadece bir tanesini yazayımda yürüyüşe katılanların ne düşüncede olduklarını görelim. Kadınların elinde tuttuğu pankartta “Yılın sürtüğüyüm” yazıyordu. Öyle yazılar vardı  ki yılın sürtüğünden beterlerini yazmaktan ben utanıyorum.

Yürüyüş sırasında yatsı ezanı okunuyor, ezan okundukça protesto mahiyetinde seslerini yükseltiyorlar. Ezana karşı saygısızlıkları basına yansıyınca goygoycuları “Ezana karşı bir tepki yok. Kalabalıkta ezandan evvel slogan atılıyordu ezan sesi bu vesileyle duyulmadı” demeye başladılar. Dinimize, aile terbiyemize, cemiyet ahlakına uymayan bir topluluk ezana saygısızlık yapmakta da bir beis görmez.

Bu topluluk içinde CHP İstanbul Milletvekili, İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’da var. Topluluğa destek veriyor. Yine CHP milletvekili Sera Kadıgil’de yürüyüşe katılanlar ve destek verenlerden.  Kadıgil milletvekili olmadan evvel parti meclisi üyesiydi. Attığı tweetlerde “o ezanlar ki şahadetleri dinin temeli ama benim yurdumun üstünde ebedi inlemesin artık ne olur ya!” diyor. Bir başka tweetinde “Hiçbir sözden tiksinmedim şehitler ölmez vatan bölünmez sözünden tiksindiğim kadar” diyen biri.  Bunları ve daha fazlasını yazan Kadıgil’i CHP Milletvekili yaparak ödüllendirdi. 

Bu kadın bu yürüyüşe katılıyor, destek veriyor. Bu yürüyüşü sağlayan kadın dernekleri Kadıgil gibi düşündükleri için Kadıgil yürüyüşe katılıyor.  Bu topluluktan ezana saygı beklenir mi?

CHP’nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu attığı tweetlerde “Tekbir getirerek boğaz kesilerek mi demokrasi mücadelesi verilir. İnandığınız Allah’ınız sizin de belanızı versin.”

Bu kadın Allah’a inanmıyor mu? Diye sorma hakkımız doğmuyor mu? Birkaç tweetini daha koyalım. “Tarihte bugün Ermeni Soykırımı başladı. Katledilen Ermeni vatandaşlarımızı anıyoruz. 19:15’te Taksim’de.”

Bizim devlet politikamız “Ermeni Soykırım’ı yapılmadı” üzerine yürüyor. Bu kadın ne diyor? CHP İktidara gelse Dış işleri bakanı olsa  “Ermeni Soykırımını biz yaptık” der mi demez mi?

“Devlet katil değil seri katil” - “Aslan CHP, Aslan BDP”

Devletine seri katil, bu seçimlerde gizli ittifak yaptıkları BDP, HDP’li yöneticilere “Aslan”

Biri CHP İstanbul İl Başkanı diğeri milletvekili. Milletin inançlarına aykırı tweetleri attılar ödüllendirildiler. Halende ezanı protesto edenlere destek oluyorlar. Belki de daha fazla mükafatlandırılmayı bekliyorlar.

15 Temmuz darbe girişimi akşamı İnhisar Belediye Başkanı sela veren müezzine hakaretler ederek dövmek için cami basmadı mı? Bu yüzden adalet cezalandırdı. Bu adam CHP tarafından tekrar aday gösterilerek mükafatlandırıldı.

Halkımızın tüm bunları göz önüne alacağını ümit ediyorum.

Bu yazı toplam 2070 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR