AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak 16 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşecek olan referandumda halkın en doğru kararı vereceğinden zerre kadar şüphesi olmadığını söyledi.
Anayasa değişikliği ve Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi hakkında halkın tercihini yapacağı referanduma sayılı günler kaldı. Vatandaşlar 16 Nisan 2017 tarihinde sandık başına giderek oyunu kullanacak. Bu referandumun ülke açısından hayati önemi olduğuna dikkat çeken AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak halkın en doğru kararı vereceğine inandıklarını dile getirdi. Öztabak yaptığı açıklamada, "Ülkemiz 16 Nisan'da halkoylamasına gidiyor. Bu kez Türkiye'nin önünü açacak, bürokrasiyi hızlandıracak ve ülkemizin 2023 Hedeflerine daha güçlü bir ivmeyle ulaşmasını sağlayacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için sandık başına gideceğiz. AK Parti'yi Milletimiz kurdu ve bizler de bugünlere Aziz Milletimizin sağduyusu ve feraseti ile geldik. AK Parti olarak Milletin kararını bütün vesayet odaklarının üstünde gördük. Ve Milletimiz de her seçimde Partimize olan güvenini yeniledi. Bu yüzden 16 Nisan'da da Milletimizin en doğru kararı vereceğinden zerre kadar şüphemiz yoktur.
Ancak üzülerek görüyoruz ki Millete rağmen siyaset yapmayı gelenek haline getirenler, her seçim döneminde olduğu gibi önümüzdeki halk oylaması öncesinde de konuyu çarpıtma gayreti içerisindeler. Demokratik yönetim usullerinden biri olan ve dünyanın birçok ülkesinde başarıyla uygulanan bir Hükümet Sistemi değişikliğini, sanki bir rejim değişikliği oylaması yapılıyormuş gibi sunmaya çalışmaları da kendi halkına güvenmeyen, her fırsatta kendi Milletini ve onun tercihlerini hafife alan siyaset anlayışının bir yansımasından başka birşey değildir. Bunun son örneğini de geçtiğimiz günlerde bir konferans için İlimize gelen ve PKK'nın da Anayasa değişiklik teklifini desteklediğini söyleyen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Sayın Metin Feyzioğlu'nun talihsiz ve apaçık bir saptırmadan ibaret olan beyanlarıdır.Herşey Aziz Milletimizin gözü önünde cereyan ediyor. Milletimiz, kimin Evet dediğini de kimin Hayır dediğini de bildiği gibi; neden Evet dediğimizi de neden Hayır dediklerini de biliyor. AK Parti'nin hizmetleri ortadadır. Türkiye'yi 14 yılda otoyollarla, köprülerle, hastanelerle, barajlarla, üniversitelerle donatan AK Parti, ekonomide, sağlıkta, ulaşımda, savunma sanayinde, sosyal hizmetlerde hamle üstüne hamle, rekor üstüne rekor kırarken Hayır diyenler, üzülerek ifade müşahade ediyoruz ki 16 Nisan'daki halkoylamasında da Hayır diyorlar. Elbette vatandaşlarımızın tercihleri bizim için herşeyin üzerindedir. Oyunun rengi ne olursa olsun bütün vatandaşlarımız bizim için makbuldür ve muteberdir. Ancak Milletimize doğruları söylemek de bizim görevimiz. FETÖ, PKK, HDP, CHP'nin aynı kulvarda buluşması manidardır. Ancak her seçimde olduğu gibi 16 Nisan'da da Milletimiz Evet oyları ile Türkiye'nin aleyhine tertip edilmek istenen bütün oyunları bozacaktır. Ve Türkiye Yasama, Yürütme ve Yargı erklerinin tam ve kesin bir biçimde bir birinden ayrıldığı, Hükümetin bizzat halktan güvenoyu aldığı ve etkin bir Devlet yönetimin tesis edildiği bir ülke olarak emin adımlarla geleceğe yürümeye devam edecektir.Yalova'da da kampanya hazırlıklarımız tamamlanmak üzere... Hangi siyasi görüşten olursa olsun bütün hemşehrilerimizle el ele gönül gönüle bir kampanya yürüteceğiz. Bu yüzden hep bir ağızdan ve güçlü bir ses tonuyla tabi ki Evet diyoruz" dedi. 

Editör: TE Bilişim