• “Halkçıyım, Halkla Birlikte Yöneteceğim”
Çorlu Güncel

“Halkçıyım, Halkla Birlikte Yöneteceğim”

  • 20 Kasım 2018
  • 1072 Kez Okundu

Cumhuriyet Halk Partisi’nden Çorlu Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Mimar Fatma Gürel, ülkeye olan hizmet borcunu ödemek için belediye başkanı olmak istediğini söyledi.

“MEVCUT ANLAYIŞI DEĞİŞTİRMEYE ADAYIZ”

Kendisinin de bir cumhuriyet kadını olduğunu belirten Gürel, “Bu topraklarda yaşayan herkesin Atatürk’e borcu olduğunu düşünüyorum. Bugün cinsiyet ayrımı olmadan yan yana gelebiliyorsak, bugün ben bir işçi çocuğu olarak bu aşamaya geldiysem cumhuriyetin olanaklarıyla geldim. Şimdi bunun karşılığını hizmet olarak ödemek istiyorum.” dedi.

Atatürk’ün tüm ilkelerini benimsediğini ve özümsediğini belirten Gürel, devrimci bir kişiliğe sahip olduğunu ifade ederek, “Devrimcilik ilkesi bu nedenle benim için çok önemli. Yeniliğe ve gelişime açığım. Değişim olmazsa hiçbir şey olmaz. Sistemi değil, mevcut anlayışı değiştirmeye adayız. Halk gibi, halkla beraber, gönüllü olarak çok güzel yönetilebileceğine inanıyorum.” görüşünü dile getirdi.

“ADININ HİÇBİR ÖNEMİ YOK”

Belediye Meclisi’nden istifasıyla ilgili olarak da “Ben üretken bir insanım. Bulunduğum yerde yapabileceğimin en iyisini yapmaya çalışırım. Çalıştığım döneme çok iyi işler yaptık. Kafamda yapılabilecek her şeyi yaptım. Bundan sonra da atıl kaldığımı hissettim. Atıl kalmak, üretememek beni mutsuz eden bir durum. Mutsuz olunca da istifa ettim” dedi. Gürel, eski Devlet Hastanesi arazisine park yapılmasıyla ilgili kendisinin döneminde çalışma yapıldığını anımsatarak, “Adının hiçbir önemi yok. İster Park olsun ister Millet Bahçesi. Çorlunun nefes alacağı bir yere ihtiyaç var.” şeklinde konuştu.

Aynada gözünün içine rahatça bakabildiğini belirten Gürel, “Malvarlığımı gönül rahatlığıyla beyan edebilirim. Kendimle barışığım. Hayatımda utanılacak hiçbir şey yapmadım. Çocuğumun yüzüne onurla bakabiliyorum.” şeklinde konuştu.

“PLANLARIMIZI BUNA GÖRE YAPMAMIZ GEREKİYOR”

Çorlu’nun en önemli sorunun kontrolsüz nüfus artışı olduğunu dile getiren CHP Çorlu Belediye Başkan aday Adayı mimar Fatma Gürel, hükümetler tarafından sanayi tesislerinin taşınmasıyla Trakya’ya nüfus pompalanmaya devam edildiğini ifade ederek, “Kontrolsüz nüfus artışı planlamaya yetişemeden, kendiliğinden yapılanmayı getiriyor. Kendiliğinden yapılanma ise altyapı sorunlarına neden oluyor” dedi. Gürel, “Senede 10 bin nüfus artıyorsa, planlarımızı da buna göre yapmamız gerekiyor. Rakamlar belli. Buna karşı yapılacak şeyler belli.” şeklinde konuştu

SEYFİ GENÇ