BDDK Başkanı Akben, kritik soruya cevap verdi

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, Halkbank'ın Emlakbank'a devri gibi bir çalışmanın olmadığını açıkladı. Akben, 16 Kasım’da yayınlanan ve bankaların birleşme, devir ve hisse değişimi hakkındaki yönetmelikte yapılan değişikliklerin Halkbank ile ilgisi olmadığını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Halkbank'ın Emlakbank'a devri gibi bir çalışmanın olmadığını açıkladı.

Telefonda Bloomberg’in sorularını yanıtlayan BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, Halkbank’ın aktiflerinin Emlakbank’a devredilmesi gibi bir planın olmadığını kaydetti.

Akben, Resmi Gazete’de 16 Kasım’da yayınlanan ve bankaların birleşme, devir ve hisse değişimi hakkındaki yönetmelikte yapılan değişikliklerin Halkbank ile ilgisi olmadığını söyledi. Akben, "Değişiklik yeni ticaret kanununa uyum ve banka prosedürlerinin kolaylaştırılmasına dönük olarak yapıldı" diye konuştu.

CHP ABD temsilcisi Yurter Özcan 19 Kasım’da resmi gazetedeki BDDK düzenlemesine atıfta bulunarak resmi Twitter hesabı üzerinden, mayıs ayından bu yana Halkbank’ın Emlakbank ile "değiştirilmesine" yönelik çalışma olduğunu yazmıştı.