19 Nisan 2024 Cuma

HALK SİZİ DİSKALİFİYE EDECEK

HALK SİZİ DİSKALİFİYE EDECEK

Isparta

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, iktidarı uyardı; teknik faul alıyorsunuz, diskalifiye edileceksiniz, benden söylemesi!

Milletvekili Cesur, TBMM Genel Kurulunda görüşülen Bankacılık Kanunu üzerine söz alarak, iktidarın olmazsa olmazının ekonomik problemlerin giderilmesi olduğunu söyledi. İzmir İktisat Kongresi’nin 97. yılında olduğumuzun altını çizen Cesur, 100 yıllık devlet geleneğimiz de güçlü ve bağımsız bir ekonomiden geçiyor dedi.

Ekonominin göstergelerine ve her gün artan ekonomik sebeplerle intiharlara bakınca, işlerin gitgide kötüye gittiğine dikkat çeken Dr. Aylin Cesur, piyasanın doğasında bulunan akılcı ve özgürlükçü ruhun ihlal edildiğine değindi; bizi buraya getiren milletimiz için şifreyi size veriyorum; “şifre demokraside” dedi.

TEKNİK FAUL ALIYORSUNUZ AMA BU BASKET MAÇI DEĞİL; DİSKALİFİYE EDİLECEKSİNİZ

Avrupa Basketbol liginde Anadolu Efes’in İspanya’yı yenmesinde Koç Ergin Ataman bilerek teknik faul almış ve maçı kazanmışlar, o basket maçı, onlar doğru yapmış; ama burası Meclis, siz yapamazsınız diye devam etti. 

Sürekli teknik faul alıyor ve yine de yasa yapıyorsunuz, benden söylemesi temelli diskalifiye edileceksiniz diye devam eden Milletvekili Cesur’un sık sık alkışlarla kesilen konuşması:

 “Bugün 19 Şubat 2020. Yeni Türkiye'nin sorunlarının ilk defa tartışıldığı İzmir İktisat Kongresi'nin 97'nci yılını iki gün evvel geride bıraktık. Kongreyi anarak sözlerime başladım; Büyük Atatürk'ün ileri görüşlülüğünün en önemli örneklerinden olduğu için ve savaşta bile ekonominin devletin can damarlarından biri olduğunun hatırlatılması için.

Savaştan çıkmış, yanmış yıkılmış ve küllerinden doğan bir Türkiye. O dönemde dahi, sorunlarını hızla idrak ederek, hızla çözüm önerilerini gündeme koyan bir yönetim. Bugünse, içine düştüğümüz krizden çıkamayan bir iktidar ve demokrasiyi, hakkı, hukuku boş vermiş bir yönetim.  Piyasanın doğasında bulunan akılcı ve özgürlükçü ruh ise her fırsatta ihlal edilmiş. Türkiye ekonomisinin büyük badirelerden geçtiği şu dönemde Bankacılık Kanunu'nun revize edilmesi çok yerinde ve gerekli. 2005 yılından kalma hükümlerin,  günümüz konjonktürüne uygun olarak yeniden düzenlenmesi, ekonomide iyileşmenin sağlanması, şeffaf ve kalıcı reformlarla ekonominin ayağa kaldırılması Hükûmetin önemli önceliklerinden biri olmalı da; bu teklif, maalesef bunu karşılamadığı gibi, zaman kaybı ve içinde "acaba"larla, bunların bolca yer almasıyla,  derinleşen kötü gidişe ilaç da olamayacak.  Küreselleşen dünyada diğer devletler de acil önlem planları aramakta. 2011'deki Paris G20 zirvesine baktığımız zaman önlem programlarının hazırlanması önerileri var ve bunlar bankalar için tavsiye niteliğinde. Bu tavsiyelerin, Bankacılık Kanunu'na adaptasyonunun hızla yapılması gerekli. Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik kriz acil durum planlarının gerekliliği için sinyal vermiyor, artık itfaiye sireni çalıyor.  Yanlış ekonomi yönetimi ve israfla gelinen nokta, sıradanlaşan her şey gibi her gün artan ve artık maalesef sıradanlaşmaya yüz tutan: ‘parasızlıktan intihar vakaları’.

 

Birilerinin her an atacağı bir "tweet"le, labilitesi yüksek iniş ve çıkış oynaklığına mahkûm edilmiş doların durumuyla, bitmeyen depremler ülkesi hâline gelmiş ülkemizde, bu kanundaki gibi, küçük reformlar yerine köklü reformlara ihtiyaç var. Dünyada, özellikle Suriye'de yaşanan gelişmelerden fazlasıyla etkilenen Türkiye, ekonomik dar boğazını ancak akılcı adımlarla yok edebilir. Bu konuda kısıtlı hâle getirdiğiniz kaynaklarımızı en uygun şekilde kullanma konusunda Hükûmetin üstüne düşen görevler var: “İsrafa son vermek”, bir numaralı görev. Bu görevlerin yapılmadığı, enflasyon ve büyüme rakamlarıyla göz önünde maalesef. Sizin ya da -size haksızlık etmeyeyim- sizin düşünmeden ellerinizi kaldırarak desteğinizi sunduğunuz ekonomi yönetimleriniz diyelim, şifreyi göremiyor değerli arkadaşlarım. Öyle dedim diye de siz de temize çıkmıyorsunuz, olanların vebaline ortaksınız, bunu da eklemem lazım.  Bizi buraya getiren milletimiz için şifreyi veriyorum, not edin!

Bakarken göremediğiniz, duyarken, artık tıkanmış kulaklarınızla duyamadığınız ve yardıma uzatmak gerekirken ellerinizi, daha da derin krizler için kaldırdığınız hâlde, size oy veren ve sizin temsil ettiğiniz milletimizin de hakkı için şifreyi veriyorum:  Şifre demokraside!

Demokrasinin, güvenliğin, şeffaflığın ve özgürlüğün yeniden kol kola dolaştığı bir Türkiye'de!

Milletin vekillerinin milleti sözde değil, özde temsil ettiği bir parlamenter sistemde!

Laik ve demokratik yeni bir anayasanın oluşturulmasında!

Ve hukuk devletinde!

Güvenlik ortamının sağlanmasında!

Ekonomimizin uzun zamandır aradığı istikrar ortamına tekrar geri dönmesini sağlayacak uygulamalarda yani...

Sağlam bir demokrasi ve hukuk devletinin en büyük dayanağı, sağlam bir ekonomi olmalı. En başta da söylediğim gibi, Türkiye Cumhuriyeti'nin yüz yıla yakın devlet geleneğinde de ekonomik bağımsızlık en önemli konularımızdan biri.

Burada söylenenlere arkanızı dönmeyiniz değerli arkadaşlarım.

Bakınız, basketbolda Türkiye: THY Avrupa Ligi'nde Anadolu Efes deplasmanda Barcelona'yı 86-82 yendi. Oyun devam ederken 2 teknik faul alan koç Ergin Ataman diskalifiye edildi, sonra kulübün resmî internet sitesinde şunları söyledi: "Son çeyrekte oyuncularımız oyundan düştü, ben de 2 teknik faul aldım. Böylelikle onları motive ettim, bir şeyleri değiştirmek zorundaydım ve maçı kazandık." Kendilerini tebrik ediyorum, doğru yapmışlar.

Değerli Arkadaşlarım, siz hep teknik faul alıyorsunuz burada, yalnız bu bir basket maçı değil. Ergin Ataman'ın yaptığı taktik burada işe yaramıyor maalesef. Bu kanunla da aldınız ve sonunda siz temelli diskalifiye edileceksiniz.

Hep maçı kazanacaksınız zannetmeyin, kaybedeceksiniz, kaybettiniz hatta, benden söylemesi! Bu hususta ben herkesi sağduyuya ve cumhuriyetimizin gerçekten ihtiyacı olduğu köklü, siyasi ve ekonomik reformlara destek vermeye ve bunun için kenetlenmeye çağırıyorum.

Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ispartalıyım

23 Şubat 2020 Pazar 11:46

Siyaset açılım yapmaya gerek var mı ,yönetenler her zaman oy vereni yutar boşuna çene patlatmayın sandık önünüze konur seç derler seçersin ,5 yıl konuşursun sonra mı hep aynı beyaaaaaaaaaa

hasan can

22 Şubat 2020 Cumartesi 22:48

ben iyi partili değilim ama bu tür eleştiriler gerekli halkın dili olmuş bu bile yeter

Türkiyem bu oyunu bozacak

22 Şubat 2020 Cumartesi 22:43

Chp iyi ateş basmış baktılar olmuyor sosyal medyadanYazıp sallamaya başladılar 20 senedir aynı şeyleri konuşup duruyorsunuz yaw bak tepem atıyo hdp ile birleşirken bu milletin yüzüne hangi yüzle bakabiliyorsunuz demirbaşı ziyarete giderken hangi yüzle konuşabiliyorsunuz istanbulu kazanmak için hdp ile ne oyun cevirdiginizi biz biliriz bidaki seçime sandiğa gömücez chp iyi hdp topunuzu

umutsuz

22 Şubat 2020 Cumartesi 19:15

ısparta halık aşırı sağcı kafa yapıları müsait değil gericilik akıyor ilimizde. hic uğraşmayın.. 1 kelime demeye deymez.

Allame

22 Şubat 2020 Cumartesi 18:37

Ne deyor bu feto PKK chpkk sever

Ahmet

22 Şubat 2020 Cumartesi 15:50

Jamer mahluğu ben senin partine oy vermek zorunda değilim. Herkesin aklı fikri var. Bize munafık demişsin, ben elimden geldiğince namaz kılarım, orucumu tutar kurbanımı keserim. Allaha şükür günahlarım olsada imanlıyım. Allaha yemin ederimki bana münafık dediğin için mahşerde senden davacı olacağım.

Mustafa Kemal

22 Şubat 2020 Cumartesi 15:40

Jamer adlı şahış bu münafık dediklerinle Allahın huzurunda hakaret ve dinsiz dediğin için hesaplaşacaksın. Eğer münafık değillerse en az 40 milyon insanın hakkını ödeyeceksin. Şimdiden sevap kazanmaya başla hesabın ağır olacak.

Ispartalı

22 Şubat 2020 Cumartesi 12:44

Kadın haklı... beklemedeyim. Zengin dahada zengin fakir dahada fakir oldu. Zenginleri doyuramadılar ülkeyi soymalarına göz yumdular. Milyarlarca tl Teşvik - hibe verildi. Nerede dönüş ?

Kaya

22 Şubat 2020 Cumartesi 11:48

Konuş kılıçdaroğlu nasıl olsa ıspartadan umudunu kesti Belki sen çare olursun

Yenice çıkmaz sokak

22 Şubat 2020 Cumartesi 11:42

Sizi gidi Soros cular sizi Sorosdan paralar geliyor Ohhh Ben 15 temmuzda Başbakan olacağım diyor du Kimlerle pazarlık yaptığı ortada yaaaa pazarlarda yırtıniyorlardı ne oldu leeeee partiyi satıp gittiniz ülkeyi satmaları da normal sayılır sizden ancak bu beklenir

mahoni

22 Şubat 2020 Cumartesi 11:26

Bomba 32 ip li oldugunuz belli yorum yaptım yayınlamadınız tam bagımsız ipe baglı

JAMER

22 Şubat 2020 Cumartesi 09:57

pkk,ypğ,pyd,dhkp-c,mlkp,tiko,fetö,......ğibi TERÖR ÖRĞÜTLERİNE ARKASINI DAYAYANLAR ,VE BU terör örğütleriyle irtibatlı olanlar,hepimiz hrant dinkiz diyenler,1 mayısta moskof,ermeni bezleri altında poz verenler.gezi olaylarında birbiriyle ittifak kuranlar,VE BUNLAR ALENİ AÇIKTA İKEN halen İTTİFAKTA DİRENENLER.TÜRK değiler.DEVŞİRMEDİRLER. KÜRT DEĞİLLER DEVŞİRMEDİRLER. müslüman değiller MÜNAFIKTIRLAR.

Oyun içinde oyun

22 Şubat 2020 Cumartesi 01:52

İnşallah bu Millet alayınızı discalifiye edecek Çok güzel senorya kurup yazıp çizip oynuyorsunuz BU millet bir daha bu oyunlara gelmez arkadaki güçler örgütler boşuna heveslenmesin beklemesinler avuçlarını yalarlar o devir bitdi.

Başka Türkiye Yok

22 Şubat 2020 Cumartesi 01:48

Iyi partinin son çırpınışları chp de bitecek millet her zaman hak adalet diyecek boşuna yalanlarınızla insanları kandırmayı bırakın bu fetocular eminim bu sayfalarda sosyal medyalarda geziniyorlar symuanda yaptıkları tek iş sosyal medya gece gündüz e bi yere çıkamıyorlar.darbeyide yapamadılar şimdi tek işleri sosyal medya darbesi bu işe alet olan herkez cezasız kalmayacak bunların amacı ülkeyi kendileri yönetip kendi kralligini kurup ulkedeki gelirle pelsinvadaki kimse onun saltanatina para aktr

Yalnız Kurt

22 Şubat 2020 Cumartesi 00:23

Aylin Hanım Fazla kendini fazla yorma pandoranın kutusu açıldı. Ya da cin şişeden çıktı. Bundan sonra hiç bir uyarı dikkate alınmaz kaza da geliyorum demez. Millet seçime bekliyor.

Saadet var fark var

21 Şubat 2020 Cuma 22:30

Gezi olaylarının Saros u osman Kavala Meral hanımın la kuzen oluyorlar, yarın sende terkedeceksin partiyi kendini fazla yorma demedi deme konu komşu öyle diyor. Yalanmı eyy millet

Mustafa Kemal

21 Şubat 2020 Cuma 20:51

Vekilim size partinize hakaret edenler havuz medyası ( yalaka medyadı) seyrettiklerinden gerçekleri bir türlü görememekteler. CHP nin aldığı illerde pkk lı dolacak dediler, yalaka medyasında bile haber olamadı, çünkü öyle bir olay gerçekleşmedi. Ama TRT de elinde şehit kanı bulaşan bebek katilini kardeşini seyrediyorlardı.

JAMER

21 Şubat 2020 Cuma 20:28

DEVŞİRMELER KENDİSİNİ NSIL DA BELLİ EDİYOR.PROFİLİ,BEDENİ,RUHU islama BENZEMEYEN ler KESİNLİKLE ,DEVŞİRMEDİR. bunlar artık yavaş yavaş ortaya çıkıyor. KİMLİKLERDE ĞİZLEN MİŞLERDİ. herkese İSLAM yazılıyordu. LAKİN: AÇILIM SÜRECİ , bütün devşirmeleri ORTAYA çıkardı

JAMER

21 Şubat 2020 Cuma 20:00

ARSLANLAR ,KÜRŞADLAR,BOZKURTLAR,ALP ERENLER,BÖRTEÇİNELER,YAVUZLAR,FATİHLERİ ÖMER HALİSLAR,FETHİ SEKİNLER,ÇATLILAR, ....................ğibi KAHRAMAN TÜRK EVLATLARI kafİR,PKK,YPĞ,MLKP,TİKO,nun kökünü kazdıkça SES AMERİKAN VELETLERİNDEN ĞELİYOR.

Haydarberk

21 Şubat 2020 Cuma 19:55

Geçinemiyoruz.Her tarafımız vergi delirttiniz artik milleti,seçimleri 4 gözle bekliyorum.

G 3

21 Şubat 2020 Cuma 19:46

pkk yı kuranlarTÜRK SOLU komonistlerdir. APO(ARĞOPYAN) ermenidir. devşirme deniz ğezmiş denen HAİNİN arkadaşıdır. TÜRK MARKSİSMİ mlkp,tkp,dev sol,dev yol,iğd,tiko dhkp-c TERÖR ÖRĞÜTLERİ istediklerine ulaşamayınca İŞİ kürt marksizmi APOCU,PKK,YPĞ,PYD,KAVA,RIZĞARİ..... ğibi sözde KÜRT savunuculuğu altına ğizlenerek AMERİKAN EMPERYALİSTLERE UŞAKLIK ETTİLER kaç komonist rusyaya,çine sığınmış NAZIM HİKMET HARİÇ. DİĞERLERİ amerika içciçre,holandaya ...........ĞİBİ ÜLKELERE UŞAKLIK EDİYORLAR .

VATANDAŞIN BİRİ

21 Şubat 2020 Cuma 18:30

ilahi ya hala pkk iyi parti chp lafları ya siz körmüsünüz diyecegimde DİYARBAKIRDA MEGRİ MEGRİ DİYE HALAY ÇEKTİ REYİSİNLE KARISI EL,İNDE PKK BAYRAGIYLA BARZANİYİ ADAM YERİNE KOYIP ÖPÜP KOKLAŞTILAR YETMEDİ İSTANBUL ELDEN GİYORRR YEAH DİYE OSMAN ÖCALANI TRT YE ÇILARDILAR APODAN ÖEKTUP GETİRDİLER HİÇ UTANMADAN BAHÇELİDE BUNLARI ONAYDI Bİ GÜZEL ŞİMDİ BU KADIN PKK İLE ELELE HA HADE LEN SİZ APTALSANIZ BİZ DEGİLİZ KIRMIZI BÜLTENLE ARANAN HERİFİN ARANDIĞINDA HABERİ YOKMUŞ VAY BEEE

Hamit

21 Şubat 2020 Cuma 16:39

Siz PKK ile kolkola gezmeye devam edin. Milletimiz sizin hesabını kesecek. Sandıkta cevabınızı alacaksınız.

öğrenci

21 Şubat 2020 Cuma 15:36

aha LELELELELELELELELELELELLELELELELELELELELEELELELELELELELELELELELELELELELELEL,LOLOLOLOLLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLO aklıma hiçbir şey ğirmiyor.ÇÜNKÜ BASİT POLİTİKA ,SÖYLEDİLERİNDEN HİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİÇ BİR ŞEY ANLAMIYORUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUM.

Savlu gıripin

21 Şubat 2020 Cuma 15:28

Sen neyin gafasini yaşayon gae esas siz birdaha sahaya çıkamayacaksınız chp ve pkk nın eteğinde dolaşıp duracaksınız kılavuzu karga olanın burnu ****tan kurtulmaz imiş siz aynı öylesiniz

ADI: ADEM,SOYADI: OĞLU

21 Şubat 2020 Cuma 15:26

ben her zaman DERİM Kİ :EYYYYYYYYYYYYYYY TÜRK MİLLETİ. AKLINI BAŞINA DEVŞİR, SEN AKLINI BAŞINA DEVŞİRMEZ .İSEN DEVŞİRMELER ĞELİR AKLINI DEVŞİRİRLER. heueuuuuu,hueiveuuuuuuuuuuuuuu,huhuhehueeeeeeeee

özkurt

21 Şubat 2020 Cuma 15:17

Utanmaz pkk yandaşları ayrılan vekiller sizin ne yaptığınızı anlatıyor, bu insanların yüzüne baka baka nasıl yalan söylüyorsunuz. Size verdiğimiz oylar haram olsun.

Memet

21 Şubat 2020 Cuma 14:17

Ispartada 4 vekil var. Bir gelin köyleri gezin. Sütçüler deki mermercilerin doğaya verdiği zararı 40 sene pkk vermemiştir. Yazıktır AKP vekilleri gelin bakın. Ne var belediyede tarım İl müdürlüğünde valilikte gezin halk sesten tozdan perişan evlerin dibinde ocak var. İlla olaymış çıkaralım. Yazıklar olsun verdiğim oy haram olsun

Mahoni

21 Şubat 2020 Cuma 14:14

sayın vekilim dizkalıfıye olacagına inanıyorsun da bu millet ip in tarafını belli etmesini istiyor chp hdp ittifakındamı yer alacak yoksa akp mhp ittifakındamı onu bileleim hani 40 yıldır bu ülkeye kan kusturan pkk nın siyasi kolu ile beraber olacaksanız yenilmeye devem edeceksiniz chp gibi demedi demeyin

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR