Pistil, “2017 yılının Ocak, Şubat ve Mart aylarına ait 1 Milyon 167 bin TL’lik destek esnaflarımıza ödendi. Hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, Özel Halk Otobüsü esnaflarına ücretsiz seyahat karşılığı yapılan aylık gelir desteği ödemelerinin devam ettiğini açıkladı. Fatih Pistil, “Özel Halk Otobüsü esnafımıza ücretsiz seyahat karşılığı yapılan aylık gelir desteği ödemeleri devam ediyor. Bu kapsamda 2017 yılının Ocak, Şubat ve Mart aylarına ait 1 Milyon 167 bin TL’lik destek esnaflarımıza ödendi. Hayırlı olsun” diye konuştu.

1 Milyon 167 bin TL

Pistil, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca düzenlenen mevzuat çerçevesinde 65 yaş üstü, engelli, şehit yakınları ve gazilere ücretsiz seyahat hakkı tanınıyor. Bu kapsamda düzenli olarak esnaflarımıza ödemeler gerçekleştiriyoruz. 2017 yılının Ocak, Şubat ve Mart aylarına ait 1 Milyon 167 bin TL’lik destek esnaflarımızın hesaplarına ulaştı. Ayrıca IBAN numaraları eksik olan işleticilerimizin bilgilerini Ulaşım Dairesi Başkanlığımıza bildirmeleri gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Çalışma ruhsatı şartı

“Çalışma ruhsatı olmayan esnaflarımızın mevzuat gereği bu haktan faydalanamadıklarını daha önce ifade etmiştik. Esnafımızın gelir desteği ödemelerinden faydalanabilmesi için araçlarını yasa ve yönetmeliklere uygun hale getirerek Büyükşehir Belediyemizden çalışma ruhsatı almaları gerekiyor. Aylık bin TL üzerinde gelir desteği alacak esnaflarımızın da vergi dairelerinden alacakları borcu yoktur yazılarını Büyükşehir Belediyemiz Muhasebe ve Finansman Şube Müdürlüğü’ne iletmeleri gerekmektedir.”

Hassasiyet gösterelim

“Özel Halk Otobüsü esnaflarımızdan da kanunla verilen ücretsiz seyehat hakkını kullanan vatandaşlarımıza karşı hassasiyet göstermelerini bekliyoruz. Hamdolsun ödemeler konusunda hiçbir sorun yaşanmıyor. 65 yaş üstü, engelli, şehit yakınları ve gazilerimiz için tanınan bu hakkı kullandırmayan esnaflarımız hakkında mevzuatın gerektiği şekilde işlem yapmak durumundayız. Bu konuda tüm sektör esnafımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz.”