Büyükşehir Belediyesi’nin 2013’te başlattığı Adaray seferlerinin 20 Ağustos 2017’den sonra duracağı yönündeki iddiasını tekrarlayan Ömür Kalkan, “Çalıştırmak istiyorsa yetki belgesi almak zorunda. Ancak 4 milyona yakın borcu bulunan Büyükşehir Belediyesi’nin yetkilendirme belgesi alamayacağı da görülmektedir” dedi.

Kalkan açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi,

“2013 yılında TCDD ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokolle Adaray Arifiye Adapazarı arasında seferlerine başlamıştı. Protokol süresi doldu bundan sonra Sakarya Büyükşehir Belediyesi Adaray’ı çalıştırmak istiyorsa yetki belgesi almak zorunda. Aksi takdirde 20 Ağustos 2017 den sonra Adaray’ı çalıştıramayacak. Şu an itibariyle TCDD’ye yaklaşık 4 milyona yakın borcu olan Sakarya Büyükşehir Belediyesinin tek kuruş ödemediğini biliyoruz. Borcunu ödemeyen Sakarya Büyükşehir Belediyesinin yetkilendirme belgesini almayacağı da görünmektedir.

Böylece Adapazarı ekspresinin Adapazarı Gar’a girmesini engellemek için paravan olarak kullanılan Adaray’da sona doğru gelindi. Bütün bunlar Adapazarı garın 64 dönümlük rant değeri yüksek arazisi için mi?

Yaşlısını, çocuklusunu, hastasını aktarmayla Arifiye Gar’a götürmek doğrumu. Kaldı ki en ufak bir Ada Ekspresi gecikmesinde bağlantılı Adaray’ı kaçıranlara ellerinde valizlerle saatlerce vasıta bekleyenlere bu çileyi çektirmek doğrumu? Modern şehir anlayışı bu olmamalı. Demiryolları şehir merkezlerine girmeli hatta güzergâhlar uzatılmalı.

Temennimiz Adaray’ın çalışması, halkımız Adaray’a alıştı ama bunun yanında Derince, Yarımca, Hereke istasyonlarının açılmasıyla kullanımı artan Ada Ekpresinin de Adapazarı Gar girmesi yönünde bunu halk istiyor, TCDD ve Taşımacılık A.Ş istiyor, Siyasiler, Belediye Başkanları istiyor o zaman buna engel olanlar kim?

Editör: TE Bilişim