Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Halk ekmekte yeniden artış! Günlük 18 bin ekmek satılıyor

Büyükşehir Belediyesi ve Fırıncılar Odası'nın yaptığı protokolle şuan 8 ilçede halk ekmek satışı yapılıyor. Pandemi nedeniyle azalan halk ekmek satışında yeniden artış başladı. 8 ilçede günlük 18 bin halk ekmek satılıyor

15 Eylül 2020 Saat: 00:10
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.438 kez okunmuştur

Halk ekmekte yeniden artış! Günlük 18 bin ekmek satılıyor
Halk ekmekte yeniden artış! Günlük 18 bin ekmek satılıyor

8 İLÇEDE SATIŞ YAPILIYOR
Büyükşehir Belediyesi ve Fırıncılar Odası arasında geçtiğimiz yıl yapılan protokol ile halk ekmek satışı yapılmayan 8 ilçede halk ekmek projesi hayata geçti. İzmit’in ardından Derince, Kandıra, Kartepe, Başiskele, Gölcük, Karamürsel ve Dilovası’nda başlayan halk ekmek satışları yaz döneminin bitmesi ile birlikte yeniden artmaya başladı. Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, günlük ekmek satışının Eylül ayında 17 ile 18 bine çıktığını, en fazla ekmeğin İzmit’te satıldığını belirtti.

İZMİT’TE YENİDEN ARTIŞ BAŞLADI
Pandemiden önce İzmit’te halk ekmek satışının 12 binin üzerine çıktığını belirten Ali Sarı, “Pandemi ile birlikte satışlarımız azaldı. Yaz aylarında İzmit’te satışlar 4 bine kadar düştü. Ancak geçtiğimiz haftadan itibaren 6 bin 500’e kadar satışlar yükseldi. Önümüzdeki günlerde 8 ile 10 bin bandına çıkmasını bekliyoruz. Diğer ilçelerimizde de kış sezonunun başlaması ile birlikte artışlar yaşanacaktır” dedi.

HEDEF 25 BİN EKMEK SATMAK
Ali Sarı şöyle devam etti: “-8 ilçede 46 büfede 40’ı kadın olmak üzere 46 çalışanımız bulunuyor. Kooperatifimizde aynı zamanda içerde çalışan 10 çalışanımız bulunuyor. Aylık giderimiz 150 bin liranın üzerine çıkıyor. Bu nedenle satışların az olduğu dönemde zarar ettiğimiz günler oldu. Buna rağmen biz satış noktalarını ekmeksiz bırakmıyoruz. Şu anda günlük satışımız 17 ile 18 bin ekmeğe çıktı. Hedefimiz bunu halk ekmek satış noktalarında 25 bine çıkarmak.”

46 NOKTADA 18 BİN EKMEK
200 gram ekmeğin 1 liradan, 400 gram ekmeğin ise 2 liradan satıldığı halk ekmeğin, hangi ilçede ne kadar satıldığı belli. İzmit’te 17 noktada 6 bin 500, Derince’de 5 noktada 2 bin 500, Kandıra’da 1 noktada 400, Kartepe’de 5 noktada 1750, Başiskele’de 5 noktada 1750, Gölcük’te 6 noktada 1500, Karamürsel’de 2 noktada 500, Dilovası’nda 5 noktada 3 bin 500 ekmek satışı gerçekleştiriliyor. Ekmek satışlarının önümüzdeki aydan itibaren daha da artması bekleniyor. 8 ilçede günlük ortalama 18 bin ekmek satışı gerçekleşiyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑