HALİKARNASSOS’UN ERK SAHİBİ KADINLARI

Yarımada Gazetesi 18/11/2017 - 08:03:58 Bu haber 979 kere okundu
HALİKARNASSOS’UN ERK SAHİBİ KADINLARI

KARİA Kraliçesi I. Artemisia, Rodos’u dize getiren kadın II. Artemisia ve Karia Prensesi Ada… Halikarnassos’un Erk Sahibi Kadınları… Akademia Vakfı bünyesinde oluşturulan Herodotos Tarih Araştırmaları Merkezi, Karia’nın iktidar sahibi kadınlarının anlatılacağı bir konferans düzenledi.
 
Akademia Vakfı Konferansları kapsamında gerçekleşecek olan etkinlik 18 Kasım Cumartesi günü saat 14:00’te Konacık’taki Heredot Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Konferans, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi mensubu Yrd.Doç.Dr. Güray Ünver tarafından verilecek.
 
Herodotos Tarih Araştırmaları Merkezi üyesi Reyhan Destan, Akademia Vakfı bünyesinde oluşturulan merkez hakkında kısa bir bilgi verdi. Destan, “Tarihin babası, hemşerimiz Herodot’un izinde Akdenizi çevreleyen ülkelerin tarihi coğrafyalarını incelemek,araştırmak, bu konularda  Ulusal ve Uluslararası düzeyde kurulan ve faaliyet içinde olan benzer kuruluş,akademisyen ve araştırmacılar ile temas kurmak,işbirliği yapmak  gayesi ile; Mausoleum’u canlandırmak için  büyük bir gayret içinde olan ”Doğu Akdeniz Ülkeleri Academi”si bünyesinde ‘Herodotos Tarih Araştırmaları Merkezi’ isimli çalışma grubunu oluşturduk. Bu kapsamda, amacımız Akdeniz tarihi ile ilgili akademik konferanslar düzenlemek, yaz aylarında yaz okulu, çalışma seminerleri, sergiler tertiplemek, uluslararası sempozyumlar ile Bodrum ve Herodotos’un ismini daha fazla duyurabilmek için yola çıkıyoruz.” diye konuştu.
 
Merkezde, Reyhan Destan ile birlikte Semih Adıyaman ve Oğuz Hamza görev aldı. Herodotos Tarih Araştırmaları Merkezi üyeleri, ilk konferanslarına tüm Bodrumluları davet ettiklerini vurguladı.

Yorum