‘Domotex Hannover 2018 Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı’na katılmak üzere Gaziantep’ten, Hannover’e özel bir uçakla hareket ettiler.

Domotex’e katılımın yüksek olduğunu ifade eden GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan, “Halı üreticilerimiz ve ihracatçılarımızla birlikte Domotex Hannover 2018 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarına katılmak üzere Almanya yolculuğumuz başladı. Bu yıl Gaziantep’ten sektörle ilgili binin üzerinde vatandaşımızın fuara katılacağı bilgisini aldık. 83 Gaziantepli firmamızla katıldığımız fuara Türkiye genelinden toplam 160 firma katılıyor" dedi.

HEDEF BÜYÜK

Kaplan, "Firmalarımız fuar süresince 2018 yılı koleksiyonlarını alıcılarıyla buluşturarak ikili iş görüşmelerinde bulunacak. Fuarın sektörümüze ve firmalarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Amacımız 2018 yılında Türkiye genelinden 2 milyar 500 milyon dolarlık halı ihracatı gerçekleştirmek. Gaziantep’ten Almanya’nın Hannover kentine direk uçak organizasyonuyla üyelerimize büyük kolaylıklar sağlayan Vipol Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Soner Bacaksız ve ekibini de kutluyorum. 12-18 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan fuarın başarılı geçmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

DİREK UÇTULAR

Özel uçakla Gaziantepli 180 halıcıyı Almanya’ya taşıdıklarını belirten Vipol Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Soner Bacaksız’da, bu yıl Domotex’e katılmak üzere Gaziantep’ten binin üzerinde halıcı ve sektörle ilgili insanların İstanbul aktarmalı olarak Almanya’ya gittiğini, Gaziantep’ten kalkan özel uçakla ise 180 halıcının direk Hannover’e uçtuğunu ifade etti. HABER MERKEZİ