Arama Logo

Spor yazarlarından Sivasspor-Fenerbahçe yorumu!




18
YAZARLARDAN DEĞERLENDİRME
Spor yazarları, Fenerbahçe'nin deplasmanda Sivasspor ile 0-0 berabere kaldığı karşılaşmayı değerlendirdi.
YAZARLARDAN DEĞERLENDİRME
17
VİZYON DEĞİŞMEMİŞ(AHMET ÇAKAR)
Sözüm ona Fenerbahçe, Cocu'yu vizyon değiştirmek için getirdi ama dün akşam ilk 11 açıklandığında vizyonu gördük. Eğer koskoca Fenerbahçe'de Hasan Ali Kaldırım arkada, İsmail Köybaşı da sol önde oyuna başlıyorlarsa takımda vizyon falan değişmemiştir. Aksine hızla sıradan bir Anadolu takımına dönüşmektedir. Frey diye bir oyuncu almışlar. Kuvvetli, iyi niyetli, fedakâr ama asla bu seviyelerin futbolcusu değil.
VİZYON DEĞİŞMEMİŞ(AHMET ÇAKAR)
16
HALIYA SARIP YOLLAMIŞLARDI
Fenerbahçe kazansaydı da aynı şeyleri söyleyecektim. Fenerbahçe'nin futbolu içler acısı... Özellikle üretme ve direnç konusunda hiç ama hiç ümit vermiyor. Sivas, neredeyse tüm maç orta sahayı çok rahat geçti. Diğer Sivaslılar, özellikle hücumda Robinho'ya biraz ayak uydurabilseler, ceza alanına kadar gelen Sivas takımı biraz daha yaratıcı olsa Cocu'yu çoktan halıya sarıp yollamışlardı.
HALIYA SARIP YOLLAMIŞLARDI
15
KANAYAN YARA COCU
Aslında dün gece gördük ki Cocu, Fenerbahçe için asıl kanayan yaradır. Çıkardığı 11 arızalı, oyuncu tercihleri arızalı, oynattığı oyun arızalı. Fenerbahçe bir bir eriyor ve maalesef Ali Koç hâlâ devre arasını beklemekten söz ediyor. Allah yardımcıları olsun. Fenerbahçe'de işler hiç ama hiç iyi gitmiyor.
KANAYAN YARA COCU
14
SEVİNDİRİK OLACAK(GÜRCAN BİLGİÇ)

Hollandalı muhtemelen maç bittiğinde deplasmanda aldığı puan için "sevindirik" olacaktır. Kendi yetersizliğini saklayacağı, "kadro kalitesi bu kadar" markalı iyi bir battaniyesi var çünkü. Her maçın ayrı bir taktiği, hikayesi olduğunu hesap etmiyor. Aynı kadro ile çıksa bile, farklı görevlerle ayrıcalık yaratmıyor. Yine de kaçan pozisyonlar, "kazanabilirdik" kelimesini kullandıracaktır ona.

SEVİNDİRİK OLACAK(GÜRCAN BİLGİÇ)
13
GÖZ GÖRE GÖRE...
Harun'un kurtardıklarını hatırlayınca Tamer Tuna da aynı şeyi söyler. Bu "ah - vah" dengesi, aslında oyuncuların ve yönetenlerin "yeterli - yetersiz" karnesidir. Fenerbahçe için asıl tehlike, Çaykur Rizespor'un bugün kazanması halinde, düşme potasına inmesidir. "Daha iyisini yapmak" için gelenlerin, olanı da yıkmasını izliyoruz. Hem de bile bile, göz göre göre...
GÖZ GÖRE GÖRE...
12
COCU KALMAK İSTİYORSA...(UĞUR MELEKE)
Cocu kalıcı olmak istiyorsa artık şunu anlamalı: Süper Lig’de bir İstanbul büyüğünün A planı, uzun santrforuna şişirip serseri top kazanarak hücum etmek olamaz. Bu ligin koşullarında bir büyük takım bunu sıkışan bir maçın son çeyreğinde düşünebilir ama A planı bu olamaz. Her iki ekip de atabilirdi, ikisi de atamadı. Cocu bence o son yarım saate bakıp çok pozisyon ürettiklerini, iyi oynadıklarını filan zannetmemeli.
COCU KALMAK İSTİYORSA...(UĞUR MELEKE)
11
ELJİF DOĞRU KARARDI

Sayısız yanlışın bir araya geldiği bir maçta Fenerbahçe’de belki de en doğru gözüken şey, Eljif’in doğal pozisyonunda, yanında bir 6 numara ile özgür oynamasıydı. Cocu’nun orta ikilide Eljif’e yer vermekte ısrar etmesi, yanında Mehmet-Jailson’dan sadece birini kullanması doğru karar.

ELJİF DOĞRU KARARDI
10
EN İYİ FUTBOLUNU OYNADI(RÜŞTÜ REÇBER)
4-4-2 oynamak zordur. Arada geçişleri yapacak oyuncu olmadığı için takımın birlikte oynaması lazım. Bunu aksatırsanız asıl sorunlar o zaman başlar. Fenerbahçe ikinci yarıda belki de hücum anlamında en iyi futbolunu oynadı. Büyük takımsanız yakaladığınızı atacaksınız ki, rakibin de direncini ve isteğini kırabilesiniz. Fenerbahçe dün Sivas’ta ikinci yarıda birçok pozisyona girdi ama golü bulamadı.
EN İYİ FUTBOLUNU OYNADI(RÜŞTÜ REÇBER)
9
BÜYÜK ŞANSSIZLIK
Mehmet Ekici oyuna girince etkisini gösterdi ancak sakatlanıp çıkması hem kendi hem takımı adına büyük şanssızlık oldu. Dün F.Bahçe’nin 2 eksiği vardı: 1-) Gol atmayı beceremediler. 2-) Orta sahada bir büyük takıma yakışmayacak kadar çok boşluk verdiler. Sivas daha dikkatli hücum yapsaydı F.Bahçe yine sahadan boynu bükük ayrılabilirdi. Gerçi rakibin etkili olduğu anlar yaşandı ama formu yükselen Harun, gole izin vermedi.
BÜYÜK ŞANSSIZLIK
8
KAFA KARIŞTIRIYOR(ERMAN TOROĞLU)
Çok net, Isla varsa, Isla oynar. O kötü oynarsa veya formsuzsa o zaman Şener oynar. Aradan bu kadar hafta geçti, F.Bahçe'nin en az 7-8 yerinin belli olması gerekirdi ama Hollandalı teknik adam dama taşı gibi oynuyor hâlâ takımla.. Yine söylüyorum, burada teknik adamın kafasını karıştıran Comolli mi? Bence o görünüyor!
KAFA KARIŞTIRIYOR(ERMAN TOROĞLU)
7
AVRUPA'YA GİDER Mİ?
Önce Galatasaray kendi evinde puan kaybetti, dün akşam da Fenerbahçe deplasmanda.. Bakalım bugün Beşiktaş ne olacak? Ama şu bir gerçek. Fenerbahçe bu sene ilk üçe-dörde girer mi? Yani Avrupa'ya gider mi? Bu teknik adam ve futbolcularla zor! Hatta çok zor.
AVRUPA'YA GİDER Mİ?
6
HALEN TAT VERMİYOR(İLKER YAĞCIOĞLU)
Varlığı ile fark yaratan bir isim olan Ekici, geldiği günden bu yana üst üste 3 maçta forma giymeyi bir türlü başaramadı. İşin enteresan kısmı, sezon başında UEFA listesine yazılmayan Soldado ve Mehmet Ekici gibi isimlerle Cocu'nun günü kurtarmaya çalışması oldu. Sonuçta Sivasspor deplasmanında kaybedilen iki puanla Fenerbahçe lidere yaklaşma şansını değerlendiremedi. İkinci yarıda ortaya koyulan futbol nispeten iyi olsa da Fenerbahçe'nin hala tat vermediğini söyleyebilirim..
HALEN TAT VERMİYOR(İLKER YAĞCIOĞLU)
5
COCU TAKIMI TANIMIYOR
Cocu, hala F.Bahçe'yi tanıyamadı. Bir maçlık performansa göre oyuncular hakkında karar veriyor. Bu da ideal 11'ini oluşturmasını geciktiriyor. Kime inanıyorsa aynı oyuncularla devam etmeli. etmeli..
COCU TAKIMI TANIMIYOR
4
F.BAHÇE'YE YAKIŞMIYOR(OKTAY DERELİOĞLU)
Türkiye'nin her daim en iyi kadrolarına sahip olan takımı Fenerbahçe'de Frey, Jailson, Neustadter gibi isimler bu takımın kalitesine yakışmıyor. Geçen sezon da kalitesiz olan Fener kadrosu bu sezon çok daha aşağı seviyede..
F.BAHÇE'YE YAKIŞMIYOR(OKTAY DERELİOĞLU)
3
BERABERLİK ADİL SONUÇ
İkinci yarıda biraz daha baskılı oynayan Fenerbahçe, Soldado ile önemli pozisyonlar yakaladı. Mehmet Ekici'nin direkten dönen topu da Kanarya adına talihsizlikti. F.Bahçe ikinci yarıdaki oyunu ile galibiyete yakın gibi gözükse de oyunun genelindeki performansı ile beraberlik adil bir sonuç oldu..
BERABERLİK ADİL SONUÇ
2
HALI SİVAS'TA LAZIMDI(ERCAN GÜVEN)

Halı mıdır, seccade midir her ne ise, asıl Sivas’ta lazımdı Fenerbahçe’ye!.. Yanlış anlaşılmasın Cocu’yu sarıp memleketine postalamak için değil, onun vadesini devre arasına kesti Başkan… Hataları, korkuları altına süpürmek için de kullanılır halı! Çünkü herkes bıktı. Evet… Sivas’ta beraberlik, düşme hattının üzerindeki (!) Fenerbahçe’nin sezon başından bu yana her maçta pekişen kimliğe göre hiç de fena değil… 9. Haftada taraftara dokuz doğurtan, bir türlü toparlanamayan, gol atamayan, kazanamayan, hatta kadrosu belli olmayan bir Fenerbahçe, Sivas’tan zaferle dönecek değildi.

HALI SİVAS'TA LAZIMDI(ERCAN GÜVEN)
1
SEBEBİ FORMADAKİ ÇUBUKLAR
Kazanmak isteyen Fenerbahçe’nin savunma yapan Fenerbahçe’den çok daha keyifli ve galibiyete yakın olduğunu kanıtlıyordu. Ama futbolu küstürmüştü bir kere Fenerbahçe… Şans, yanında değil karşısındaydı. Oyuna ağırlığını koyan, Fenerbahçe’ye vites attıran Mehmet Ekici 17 dakika sahada kaldıktan sonra sakatlanarak gözyaşları içinde oyunu terk etti, Fenerbahçe’nin altından bir kez daha çekildi halı. Hâlâ ayakta ise sebebi formadaki çubuklardır sadece; sportif direktör, hoca, futbolcular değil.
SEBEBİ FORMADAKİ ÇUBUKLAR