featured

Halep’ten gelen 100’ü aşkın kişi Hayad’a sığındı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halep’te yaşanan yoğun bombardımandan kaçarak gelen sayıları 100’ü aşan muhacirin acil ihtiyaçları, Hayad Derneği koordinasyonunda Kırıkhan Belediyesi tarafından karşılandı.

Suriye’nin Halep şehrindeki çıkan yoğun çatışmalar sebebiyle dün akşam Türkiye’ye giriş yapan 117 kişilik kadın, erkek ve çocuklardan oluşan grubun sabah kahvaltısı, öğlen yemeği ve akşam yemeği ihtiyaçlarının yanı sıra acil ihtiyaç olarak belirlenen kış şartlarına uygun giyim elbiseleri Muhacirlere dağıtıldı.

Sabah sıcak çorba verilmesiyle birlikte gülen yüzlerle karşılanan ikramlar, uzun zamandır sıcak yemeğe hasret görüntüleriyle dikkat çekerken kışlık elbiseleri ve diğer ihtiyaçları Hayad Derneği ekipleri ve Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un dün akşamdan bu yana süren çalışmalar sonucunda devam ediyor.

Hayad Derneği bünyesinde bulunan yardım çadırlarında, Hayad Ekibi ve Başkan Yavuz’un kontrolünde, Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü (IOM) tarafından sağlanan 127 kişilik yatak ile muhacirlerin rahat uyku uyuması, uzun zamandır süregelen savaş ve çatışmalardan çocuk ve bebeklerin daha çok etkilenmemesi için yardım düzenlemelerini kapsıyor.

Hayad Derneği Basın Sözcüsü Rahmi Vardı; “Şimdilik Acil ihtiyaçları karşıladık. Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ve ekibimizin de kontrolünde son gelen grup için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Allah’ın rızası ve Müslüman bir millet oluşumuz sebebiyle Hayad Derneği yardıma muhtaç her bir muhacire yardımlarını sürdürüyor ve sürdürecek. Ayrıca Tuzla Belediyesinin yardımlarıyla oluşturulan Tuzla Belediyesi Tıp Merkezi’nde sağlık sorunları kontrol altında tutuluyor. Bu hizmetleri için de Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Dr. Turgut Özcan ve Başdanışman Dr. Mehmet Metin’e teşekkür ediyoruz. ” dedi.

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ise; Hayad Derneğinin çalışmalarına her zaman katılacağını, mazlumların ve ülkemize zorunlu olarak gelen bu insanlara Allah rızası için yardım yapmaya devam edeceklerini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Halep’ten gelen 100’ü aşkın kişi Hayad’a sığındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir