Halep konvoyundan kötü haber: 14 ölü!

Rejim yanlısı yabancı teröristlerin, Halep'teki tahliye işlemi sırasında ateş açıp rehin aldığı grupta 14 sivil hayatını kaybetti.

GİRİŞ 16.12.2016 17:08 GÜNCELLEME 16.12.2016 17:49
Bu Habere 165 Yorum Yapılmış

Doğu Halep'te konvoy otobüslerinin kalktığı noktada patlama oldu. Patlamanın ardından tahliyeler durdu, tahliye operasyonu askıya alındı. Olayın ardından konuşan Suriyeli yetkili "Engellemeler nedeniyle tahliye operasyonu askıya alındı." dedi.

Rejim yanlısı yabancı teröristlerin, Halep'teki tahliye işlemi sırasında ateş açıp rehin aldığı grupta 14 sivil hayatını kaybetti.

ÜST DÜZEY TÜRK YETKİLİ "SALDIRI YOK" DEMİŞTİ

Saldırıdan hemen önce ise bölgedeki son durum hakkında konuşan üst düzey bir Türk yetkili, "Halep'ten hareket eden konvoylara yeni bir saldırı olmadı. Güvenliği Ruslar sağlıyor. Sınırın Suriye tarafında 2 kamp bölgesi belirlendi. Kapasite 80 bin kişi olacak." demişti.

4 PATLAMA OLDU

Olay yerindeki görgü tanıklarının aktardığı bilgiye göre otobüslerin kalktığı noktada 4 patlama meydana geldi.

Söz konusu patlamalarda çok sayıda kişinin yaralandığını aktaran kaynaklar, yaralıların bölgedeki hastanelere kaldırıldığını açıkladı.

800 KİŞİ REHİN ALINDI

Bu arada, Esed yanlısı terörist gruplar, Halep'teki tahliye sırasında durdurdukları konvoyda bulunan yaklaşık 800 kişiyi rehin aldı.

SALDIRI DÜZENLENDİ

Halep'teki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, rejim yanlısı yabancı terörist gruplar, tahliye konvoyuna rejim bölgesindeki Ramuse semtinden geçerken ateş açtı. 

ESED OPERASYON BAŞLATTI

Halep'te tahliyelerin yaşandığı sırada Esed askerlerinin Doğu Halep'e operasyon başlattığı açıklandı.

14 SİVİL ÖLDÜRÜLDÜ

Rejim yanlısı yabancı teröristlerin, Halep'teki tahliye işlemi sırasında ateş açıp rehin aldığı grupta 14 sivil hayatını kaybetti.

SERBEST BIRAKTILAR

Rejim yanlısı yabancı teröristler, Halep'teki tahliye işlemi sırasında rehin aldıkları grubu serbest bıraktı. Tahliye konvoyu, kuşatma bölgesine geri döndü.

 

 

YORUMLAR 165
  • hür adam 7 yıl önce Şikayet Et
    nereye kadar zalim iran zalim munafık esat
    Cevapla
  • Vatan evladi 7 yıl önce Şikayet Et
    Iyiki cehennem var, birazda olsa "teselli buluyoruz. "Șehidlerimize Allahtan Rahmet diliyoruz, Yakinlarinin ve "Yüce Milletimizin Bași sağ olsun.......
    Cevapla
  • demir ersoy 7 yıl önce Şikayet Et
    Suriye.de savaşan tüm gurupların isimlerini lavğ ederek tek çatı altında birleşmeli Sünni ordusu şuan karşımızdaki kafilrler den daha iştahlı Sünni öldürmeye can atan Şia
    Cevapla
  • misafir 15 7 yıl önce Şikayet Et
    herkese şunu söyliyeyim bu haberlere hemen inanmayın. dünya haber kaynakları gari müslimlerin elinde. ayette ne diyor (Ey iman edenler, eğer bir fasık, size bir haber getirirse, onu 'etraflıca araştırın'. Yoksa cehalet sonucu, bir kavme kötülükte bulunursunuz da, sonra işlediklerinize pişman olursunuz.Ey iman edenler, eğer bir fasık, size bir haber getirirse, onu 'etraflıca araştırın'. Yoksa cehalet sonucu, bir kavme kötülükte bulunursunuz da, sonra işlediklerinize pişman olursunuz.) hucurat 6. ayet
    Cevapla
  • Tuncay 7 yıl önce Şikayet Et
    Öldü sandiginiz cocuklar ve insanlar , sizin gözünüzde öldü saniyorsunuz. Allahin huzurunda ne cevap vericeksiniz , esleriniz ve cocuklariniz sizi Lanetliyecek sizi hic tanimayacak Allahim bu bizim Esimiz yada Babamiz olamaz deyip sizleri hak ettiginiz yere yerlestirecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır