1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Halep için yardım tırları yola çıktı
Halep için yardım tırları yola çıktı

Halep için yardım tırları yola çıktı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun yurtlarında barınan öğrencilerin 'Halep Bizdir, Halep Bizdendir, Halep Bizimledir' yardım kampanyasından toplanan 102 tır dolusu yardım, 81 ilde yola çıktı.

A+A-

Halep Bizdir, Halep Bizdendir, Halep Bizimledir yardım kampanyasının tırları KYK Gölbaşı Kız Öğrenci Yurdu'nda düzenlenen uğurlama töreniyle birlikte yola çıktı. Törene Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, KYK Genel Müdürü Sinan Aksu, Kızılay Genel Müdürü Kerem Kınık ve Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay da katıldı. Yapılan törende konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, “Sizlerin ortaya koymuş olduğu destekle milletimizin temsilliğini yaptığınız bu anlamlı günde sizlere teşekkür ediyorum. Burada önemli olan önümde yer alan rakamlar değil. Ben sizlere ne kadar koli olduğunu ne kadar TIR dolduğunu söyleyebilirim. Bunun bir önemi yok çünkü asıl önemli olan bizim tarihimizden, değerlerimizden, geleneklerimizden gelen özelliklerimizin açığa çıkması ve onların bugün dahi dünyanın zor halinde dahi korunduğunun ve her zaman korunacağının ispatını ortaya koymanızdır önemli olan. Şunu çok iyi bilin ki sizlerin ortaya koymuş olduğu çalışmayla, sizlerin ortaya koymuş olduğu destekle toplanan her bir koli, okyanusun içine atılan bir damladır. Çünkü nasıl ki çınarlar yüzyıllar boyu yaşıyorsa, bizim devlet geleneğimiz, millet geleneğimizden gelen güç yaşıyorsa, işte bugün sizin attığınız bu damla medeniyet ve milletin yolculuğunda muhakkak ki yerini ve değerini almıştır” diye konuştu.

 

"ÖĞRENCİLERİMİZ HARÇLIKLARIYLA DESTEK OLDU"

 

Yapılan uğurlama töreninin ardından katılımcılara sucuk ekmek ve sıcak çorba ikramı yapıldı. Törenin ardından düşüncelerini aktaran Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ise, “Halep’e öğrenci kardeşlerimizin bu denli büyük bir destek vermeleri hepimize örnek tescil etmektedir. Milletimiz 7’den 70’e her zaman mazlumun yanında olmuş ve yardım etmiştir. Bu kampanyada da öğrencilerimiz, gerek harçlıklarıyla, gerekse ildeki hayırsever esnafı dolaşarak topladığı yardımlarla bu kampanyaya destek oldular. Ben öğrenci kardeşlerimize buradan tekrar teşekkür ediyor ve okullarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Bu haber toplam 1788 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.