Halciler tepkili

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Toptancı Hal esnafına tebliğ ettiği kirayı yüksek bulan komisyoncular, itiraz etti.

Halciler tepkili

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Toptancı Hal esnafına tebliğ ettiği kirayı yüksek bulan komisyoncular, itiraz etti.

27 Şubat 2015 Cuma 12:16
Halciler tepkili
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Antalya ilçelerinde faaliyet  gösteren toptancı hal komisyoncularına gönderdiği yüksek kira tebligatı tartışmalara neden oldu. Toptancı hal komisyoncuları özellikle Konaklı ve Payallar Hallerindeki hal komisyoncularına gönderilen kira bedelinin diğer hallere göre çok yüksek olduğunu belirterek "Biz öncelikle adaletli bir fiyat tespitinden yanayız" dediler. Bu konuda bir heyet Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne başvurarak tespitin yeniden yapılması konusunda itirazda bulundu. Büyükşehir Belediyesi'nin yeniden fiyat tespiti için konuyu komisyona havale ettiği belirtildi. 
ANTALYA BAZ ALINSIN 
"Özellikle 12 ay açık olan Antalya Toptancı Halinde kiralar 17 bin TL civarında iken, 8 ay çalışan Konaklı ve Payallar Hallerindeki iş yerlerine 22 bin TL fiyat biçilmesini büyük bir çelişki olarak görüyoruz" diyen hal esnafı "Bu konudaki sıkıntılarımızı Büyükşehire ilettik. Yeniden fiyat tespiti için  komisyona havale edildiği bilgisi geldi. İnşallah komisyon daha mantıklı bir fiyat tespit eder" dediler.
Konaklı ve Payallar'daki bazı komisyoncular özellikle Payallar ve Konaklı'daki  komisyonculara yüksek fiyat çıkartılmasının yeni yapılacak haldeki iş yerlerinin fiyatının yüksek olacağının  işareti olacağını belirttiler. Komisyonun fiyat tespiti yaparken Antalya Toptancı Halindeki kiraları göz önüne alarak ilçelerdeki kiraları ona göre daha düşük tespit edilmesi gerektiğini belirttiler. 
Konaklı ve Payallar'da düşük kapasite ile çalışan komisyoncuların bu derecede yüksek kira karşısında iş yerlerini kapatmak zorunda kalabilecekleri belirtildi. 
Hayri Demir 
 
Son Güncelleme: 27.02.2015 12:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81