Hakkari’de Zagros İş Merkezi’nin tabelası söküldü

HDP vekili Lezgin Botan, Yüksekova 3. Tümen Komutanı'nın talebi üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün Zagros İş Merkezi’nin tabelasını söktüğünü açıkladı.

Evrensel'de yer alana habere göre, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Zagros İş Merkezi’nin tabelası İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından söküldü. Hiçbir gerekçe gösterilmeden 3 gün önce esnafın gözleri önünde tabelası indirilen iş merkezi, açıldığı 2005 yılından bu yana defalarca saldırıların adresi oldu.

İlçede esnafı ziyaret eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekilli Lezgin Botan, konu hakkında kendisine ulaşan bilgileri aktararak, "Tümen Komutanı, Emniyet Müdürü ile Cengiz Topel Caddesi üzerinde araba ile geçerken Zagros ismini görüp ‘Bunu hemen değiştirin’ talimatı vermiş. Bu talimatı alan emniyet yetkilileri, Zagros adını hiçbir hukuki dayanak göstermeden söktü. İş merkezinde bulunan iş yeri sahiplerinin itirazlarına tehdit ile karşılık verilerek, itiraz etmeleri halinde sonucuna katlanılacağı tehdidinde bulunulmuş" dedi.

Botan, “Amedspor ismi, yöresel kıyafetler, Kürtçe isimlere bile tahammül edemiyorlar. Park, kreş ve daha bir çok Kürt kurumu sırf isminden kaynaklı ya kapatıldı ya da ismi değiştirildi. Tıpkı Erciyes gibi binlerce yıl önce ismi verilen bir dağ Zagros. Kürtlerin dağ ismine bile tahammülleri kalmamış durumda. Devlet her ay iş merkezinden 25 bin TL vergi alıyor. Aldığı vergi ile tabelasını kaldırıyor" şeklinde konuştu. 

Kategoriler

Güncel Türkiye

Etiketler

Kürtçe Hakkari Zagros


Yazar Hakkında