HABER: İRFAN TEMEŞ - HAKKARİ İLSESİ GAZETESİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından tüm okul öncesi eğitim kurumlarına "Okul Dışarıda Günü" etkinlikleri kapsamında derslerin açık havada yapılması çağrısında bulunulmasının ardından Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kentteki okullarda öğrenim gören okul öncesi öğrencilere yönelik “Okul Dışarıda Günü” etkinlikleri gerçekleştirdi.

Kentteki çeşitli okullarda eğitim gören okul öncesi öğrencilerinin sınıfları açık havaya taşındı. Minik öğrenciler okul bahçesinde öğretmenleri ile beraber oynayarak öğrenmeyi özendirilen etkinlikler yaptı. Çeşitli oyunlar oynayan minik öğrencilere, aileleri de eşlik etti.

Yapılan etkinlikler ile ilgili konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, çocuklar için oyun oynamak bir nefes kadar önemli olduğunu belirterek; "Eğlenceli bir etkinlik olan ve çocukların ruhsal doyuma ulaşmasını sağlayan oyun hangi çağda ve hangi kültürde olursa olsun çocuğun olduğu her yerde vardır. Oyun, erken çocuklukta yetişkinlerle iletişim kurma becerilerinin kurulmasını sağlar. Oyun, çocuklarda sosyal becerilerin öğrenilebilmesi için gelişimsel en uygun ve en güçlü araçtır. Güven ve başarı duygusunun inşa edilmesinde önemli bir rol oynar. Oyun, ebeveyn ve çocuk arasındaki duyguyu karşılıklı olarak geliştirir” dedi.

okul-(1).jpg

okul-(2).jpg

okul-(3).jpg

okul-(5).jpg

okul-(6).jpg

okul-(8).jpg

Editör: Haber Merkezi