HAKKARİ İL SESİ GAZETESİ-HİKMET TEMEŞ

Yaklaşık üç ay önce Hakkari’de yediği hamurlu bir yemeğin kırıntısının boğazına takılması sonucu bitkisel hayata giren Cevahir Mukaddes Akar’ın daha iyi bir tedavi için Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık uçak ambulans temini için seferber oldu.

Üç aydır Van Bölge Araştırma Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım ünitesinde tedavi gören minik Cevahir Mukaddes Akar tedaviye yanıt vermeyecek hale geldi.

Hakkari Valisi İdris  Akbıyık, Hakkari İl Sağlık Müdürü Hamdullah Kara ve Van İl Sağlık Müdürü üçlü görüşmeleri neticesinde uçak ambulansla minik Cevahir Mukaddes Akar daha donanımlı bir hastanede tedavi edilecek.

 

Kızının bir ihmal sonucu bitkisel hayata girdiğini ve tedaviye artık yanıt vermediğini söyleyen baba Recep Akar Hakkari Valisi İdris Akbıyık’a teşekkür etti.

 Kızının yaklaşık üç ay önce ihmal sonucu bitkisel hayat girdiğini belirten Akar şöyle konuştu. ‘’Artık tedaviye yanıt vermiyor. Ben gereken yasal işlemleri başlattım, söz konusu ihmalin yetkilileri hakkında dava açtım. Tek istediğim şey kızımın sağlığına kavuşması ve başka çocukların bu tür ihmaller sonucunda hayatlarının kararmamasıdır. Yasal olarak başta CİMER olmak üzere bir çok şikayette bulundum. Başta Sayın Valimiz İdris Akbıyık olmak üzere Hakkari ve Van il Sağlık Müdürlerine teşekkür ediyorum. Çok yakından ilgilendiler. Kızımın uçak ambulansla daha donanımlı bir hastaneye götürülmesi için üstün çaba harcadılar. Onlara çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu gün bizi arayıp geçmiş olsun dileklerinde bulunan herkese  çok teşekkür ediyorum. ‘’ dedi.

whatsapp-image-2020-01-12-at-20.32.27.jpegwhatsapp-image-2020-01-12-at-20.32.27-(1).jpeg

Editör: Haber Merkezi