21 Nisan 2019 | Pazar

Hakem şansı(!)

Nasıl ki F.Bahçe derbisinde G.Saray'ın hakem tarafından doğranmasına tepki gösterdiysek dün akşam Emre Akbaba'ya gösterilmeyen kırmızı karta da bir çift laf etmemiz şart. Hakem Arda Kardeşler, G.Saray'ın 1 kişi eksildiğinde kazanması neredeyse imkansız olan bir maçı, 'doğrudan' etkiledi. Belki pek çok Galatasaraylı, derbi maçta yaşanan maduriyetin ardından lehlerine yapılan bu 'vahim' hakem hatasından hicap duymuyor olabilir. Ama ben; Türk futbolu ve Türk hakemliği adına bu sezon yaşanan pek çok hakem hatasında olduğu gibi yine utanç duydum.
Kimsenin beğenmediği Diagne, yine attığı gollerle Gomis'in rekoruna kararlı bir şekilde göz diktiğini ortaya koydu. Şu ana kadar Galatasaray formasıyla attığı goller bir yana, topsuz oyunda takımı için çok iyi işler yaptığını düşünüyorum. Maçın en kötülerinden olan Nagatomo, bence henüz ilk 11 temposuna hazır değil. Buna rağmen Mariano'nun ortasına vurduğu 'şık' kafayla günü golle tamamlamayı başardı. Arda Kardeşler'in Galatasaray lehine verdiği penaltı ve Lopes'e ikinci sarıdan gösterdiği kırmızı kart bence doğru karardı. Emre Akbaba için de 1-2 cümlem var... Çok yetenekli ve özel bir oyuncu olduğuna dair kanaatim net. Sakatlık sürecinin ardından psikolojik sorunlar yaşadığını zannediyorum. Takımın bir parçası gibi davranamıyor. Dün akşam takımını 10 kişi bırakması içten bile değildi.
G.Saray 3 puanı cebine koyarak bugün oynanacak Başakşehir-Rize maçını beklemeye koyuldu. Dün akşamki takım oyunu ve performans uyarınca kalan haftaların G.Saray için hayli zor geçeceğini düşüyorum. Cimbom'un şampiyonluk şansı; zorlu yarıştaki rakibi Başakşehir'in vahim hatalar yapmadığı sürece çok az. Galatasaray'da şampiyonluğa layık tavrı ve konsantrasyonu sergileyen tek aktör hala taraftar. Bakalım taraftarın bu hırsı, mutlu sona ulaşmaya yetecek mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor