İsmail Kartal: "Bu maç çok konuşulur"

Rizespor Teknik Direktörü İsmail Kartal, Galatasaray'a 2-1 mağlup oldukları maçın ardından konuştu.

Haber; Sporx.com
Sporx'e ücretsiz abone ol,ilk bilen sen ol!
İsmail Kartal: 'Bu maç çok konuşulur'
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
23 Ocak 2020 23:03
Son güncelleme 24 Ocak 2020 01:41
Rizespor Teknik Direktörü İsmail Kartal, Galatasaray'a 2-1 mağlup oldukları Türkiye Kupası maçının ardından konuştu.

"Bu maç bence çok konuşulur. Hakem alelacele bir düdük çaldı, devam etse sonradan VAR'a gidebilirdi. Maçtan sonra hakeme gittim, neden golü iptal ettiniz hocam dedim, kaleciye faul yok, öyle gördük dedim. Kaleciye faul var diye golü iptal ettim dedi, kaleciye faul yok. Böyle elenmek beni üzdü. Çıkarsın, Galatasaray iyi oynar, futbol ve pozisyon olarak senden iyi oynar, rakibini tebrik edersin, biz yine tebrik ediyoruz rakibimizi. Bu kaçıncı oluyor sezon başından beri, yazık. Bu kadar emek veriyoruz, yazık, günah. Buraya kadar gelen taraftarımızın, oyuncuların, bizim emeğimiz yazık. Bu şekilde elenmek bizi üzüyor. Bunun standartı neyse, herkese, her yerde, büyük, küçük bakılmadan, eşit ve adaletli kullanılması gerekir.

"TAKDİR HAKLARINI RAKİPTEN YANA KULLANDI"

Kartal, basın toplantısında maçın en net pozisyonunu Samudio ile bulduklarını aktararak, şu ifadeleri kullandı:

"Onu atabilseydik farklı bir sonuçla buradan ayrılabilirdik. Sonuçta tartışmaya açık bir penaltı var. Ardından 1-1 oldu. Sonra bir gol yedik. Son saniyelerde bir gol attık. Top havadayken hakem düdük çaldı. Maçtan sonra hakemin yanına gittim, neden golü vermediğini sordum. Kaleci kendi oyuncusuyla çarpıştı. Faul yoktu. 'Kaleciye faul olduğu için golü iptal ettim.' dedi. Sonuçta eleniriz, eleriz önemli değil ama bu şekilde elenmek bizi üzdü. Bu işin bir standardı varsa herkese her yerde uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Erken çalınan bir düdük olduğu için VAR'a gidilmedi. Hakem kendi kararını verdi. Takdir haklarını rakip takımdan tarafa kullandı. İkinci yarı denk bir oyun vardı ve iyi mücadele ettik. Sonuçta Galatasaray ile oynuyorsunuz. Net pozisyonlara girer, oyun olarak bizden üstün olur ve eleniriz. Çıkar tebrik eder ve önümüze bakarız ama bu şekilde elenmek bizi üzdü."

"KAR YAĞIYORMUŞ, ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

Süper Lig'de hafta sonunda lider Demir Grup Sivasspor ile karşılaşacaklarının hatırlatılması üzerine İsmail Kartal, "Sivasspor çok istikrarlı bir grafik çiziyor. Bir futbol adamı olarak başkanını, yönetimini, teknik heyetini ve futbolcularını tebrik ediyorum. Bu bütçelerle istikrarlı bir şekilde bu iradeyi ortaya koyuyorlar. Türk futboluna bir renk getirdiler. Katkı sağladıklarına inanıyorum. Geçen hafta güzel bir galibiyet elde ettik. Sivas'a puan veya puanlar almak için gideceğiz. Aşağıdan bir an önce uzaklaşabilmemiz için puanlara ihtiyacımız var. Bunun için iyi çalışıyoruz. Zorlu hava koşullarında maç oynanacak, kar yağıyormuş ama elimizden geleni yaparak Rize'ye iyi bir sonuçla dönmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Tümü
 Reklam